LONČAR: VEĆE PLATE U ZDRAVSTVU DO KRAJA GODINE

0

U zdravstvu se rade ozbiljne reforme i zaposleni u tom sektoru će do kraja godine imati plate veće za četiri do šest odsto, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

„Rezultati u zdravstvu se evidentno postižu, imate novi gama nož, budžetski fond, nova vozila hitne pomoći, centre za palijativno zbrinjavanje, akceleratore, ja sam dve godine ministar, budžet je za to vreme četiri milijarde evra, nemate da sam ukrao jedan dinar, da sam namestio tender za bilo šta“, rekao je Lončar za TV Pink.

Dodao je da se završava Klinički centar Niš ove godine, u maju počinje izgradnja Kliničkog centra Beograd, te ocenio da su upravo ti rezultati motiv napada na njega.

„Kada ne možete da napadnete Ministarstvo zdravlja, onda u tome morate da tražite razloge, naravno imate predizbornu kampanju i ljude koji ne mogu da se pomire sa tim da je Srbija krenula napred i hoće da je vrate u onaj period kada su oni mogli da rade šta hoće“, ocenio je ministar.

Dodao je da su se stvari koje oni pominju dogodile pre 15 godina, te da su nadležni organi „odavno rešili i stavili tačku na to“.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila je danas da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisao 2002. godine ugovor o kupovini stana sa suprugom pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića Jelenom Kalinić.

rtv.rs, FOTO novosti.rs

Prethodni tekstGORIVO U SRBIJI NAJSKUPLJE U REGIONU
Sledeći tekstRASELJENI SA KOSMETA PRVO RAZGOVARAJU SA VULINOM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime