KRUNIĆ: ŠANSA MLADIMA

0

Jagodina – Fudbaleri Jagodine su pauzu u prvenstvu Jelen Super lig, pre svega, iskoristili da se dobro odmore ali i oporave od povreda. Spisak kandidata za njabolji tim je smanjen za jedno ime posle odlaska Vuka Mitoševića u Kazahstan. Jagodinu u 21. kolu očekuje komšijski derbi, sa Napretkom, u Kruševcu. Pred tu utakmicu Simo Krunić, šef stručnog štaba Jagodine, je optimista.

-U ovoj pauzi, koja nam je dobrodošla, neke igrače smo opravili, neke osvežili a za neke pojačali treninge. Utakmicu pred pauzu smo neočekivano izgubili i zato nam je zadatak da pronadjemo način kako b i te izgubljene bodove povratili na gostovanju u Kruševcu. Biće teško jer Napredak je odlična ekipa. To su pokazali na protekle tri utakmice. Gledao sam ih na Karaburmi gde su igrali veomna dobro, sa Mladošću su remizirali i konačno protiv Zvezde pružili možda njabolju partiju u ovom delu prvenstva, ističe na početku Simo Krunić.

Kvalitet Napretka je neosporan?

– Imaju kavlitetr i ne zaslužuju trenutnu poziciju na tabeli. Medjutim, mi moramo da gledamo sebe a pronadjemo način kako bi smo ostvarili povoljan rezultat i da se iz Kruševca vratimo u dobrom raspoloženju. To bi za nas bio dodatni motiv da na predstojećim utakmicama, 10 u prvenstvu i jednu u Kupu Srbije, pokažemo pravo lice i osvojimo što više bodova.

Jagodina je ostale bez Vuka Mitoševića?

-Vuk je otišao u Kazahstan na pozajmicu. Na taj način smo ostali bez još jednog igrača. Kao što se zna pred sma start prolećne sezone otišao je i Ivan Cvetković. Nismo mogli da reagujemo i dovedemo adekvatne zamene. Medjutim, mi imamo dovoljan broj igrača, imamo mlade igrače koji se sve više nameću. Oni zaslužuju i sigurno će dobiti priliku da pokažu pravo lice u preostalim utakmicama.

Napredak je protivnik za respekt?

-Napredak je odlična ekipa, ali mi moramo shvatiti da, ukoliko želimo da dodjemo do povoljnog rezultata u Kruševcu, moramo pužiti svoj maksimum. Igrači su svesni toga i u situaciju u kojoj se nalaze igrači ja sam izuzteno zadovoljan njihovim amgažovanjem. Objektivno imamo najbolje momke i jako kvalitetnbe igrače. I sve rezultate koje su do sada potizali zaslužili su svojim odnosom i igrom.

Otišao je Mitošević, Djurić i Milinković neće igrati zbog žutih kartona?

-Imamo dovoljno igrača koji mogu da adekvatno zamene svakog. Na prijatelsjkim utakmicama nekoliko mladih igrača nas uverilo da na njih mogu ozbioljno da računa. Oni su zaslužili poverenje sviojim igrama, a ja sam i obećao da ćemo postepeno ubecivati te mladje igrače, kad se pruži prilika. Upravo utakmica u Kruševcu biće prilika da igraju i oni. Na nekim mestima imamo viška igrače, na nekim mestiuma smo deficitarni. Sada kad je otišao Vuk Mitošević na mestu zadnjeg veznog nemamo veliki izbor. Zato ćemo se opredeliti za neke malde igrače. Imamo izuzteno talentovane i omaldince i kadete. Bliži su nam omladinci i oni će u narednom periodu, prema potrebi, dobiti šansu, zaključuje na kraju razgovora Simo Krunić.

Z.Milovanović

Prethodni tekst11 KANDIDATA ZA DIREKTORA RTS – A
Sledeći tekstNOVI BILBORD JAGODINSKE PIVARE U CENTRU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime