KONJI SPASILI PUTNIKE U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI

0

Kako je za RTS rekao portparolka jagodinskog SUP-a Gordana Cvetić, u udesu na putu Ćuprija–Paraćin učestvovala su dva putnička vozila, konjska zaprega sa dva konja, kao i autobus na lokalnoj liniji Paraćin–Ćuprija–Jagodina.

Nesreća se najverovatnije dogodila kada je, kako kažu u policiji, jedno putničko vozilo krenulo u preticanje autobusa i tom prilikom udarilo u zapregu koja se kretala iz suprotnog smera.

Svi povređeni su smešteni u ćuprijsku bolnicu i niko nije životno ugrožen.

Direktor bolnice Slobodan Gajić u izjavi za RTS rekao je da je šest osoba iz udesa kod Ćuprije zbrinuto u toj ustanovi, a da dvoje od njih imaju teže povrede.

„Desetogodišnje dete koje je bilo na zaprežnom vozilu ima prelom butne kosti, a muškarac sa zaprege star 45 godina prelom potkolenice i on je hitno operisan“, napomenuo je Gajić.

Na mesto nesreće tokom prepodneva izašao je i opštinski komunalni inspektor koji je dao nalog Javnom preduzeću „Zoohigijena“ da adekvatno ukloni nastradale životinje, koje su kako se pretpostavlja, spasile petoro putnika na zaprežnom vozilu.

U drugoj saobraćajnoj nesreći u koja se dogodila oko 22.30 na putu Svilajnac–Despotovac, jedna osoba je smrtno stradala, a bila je u putničkom vozilu koje je udarilo u autobus, javlja Tanjug.

„U autobusu je povređen vozač i sedmoro putnika i svi su zadobili lakše telesne povrede“, rekla je Cvetićeva. Direktor ćuprijske bolnice rekao je da je troje zadržano na lečenju.

rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime