KONCERT LENE KOVAČEVIĆ U PARAĆINU

0

U petak,30. decembara u 20 časova u sali paraćinskog pozorišta Len Kovačević održaće koncert.  Cena karte je 300 dinara. Telefon blagajne pozorišta 035 563343.
Nakon što je diplomirala na prestižnom muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, Lena Kovačević izdala je dva albuma za domaće tržište. Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Album „Dobar dan za pevanje“ (PGP RTS) objavljen je 2009.godine, zahvaljujući kome se našla u jednoj od najpopularnijih emisija Prvi Glas Srbije u ulozi žirija, a zatim album „San“ koji je bio proglašen za najbolje prodavani album muzike celog regiona. Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije, karijeru je započela 2004.godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi gde su nastupali i umetnici poput Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford. Saradjivala je i nastupala sa Belgijskim producentom Buscemi em (Blue Note) i imala čast da saradjuje sa poznatim kontrabasistom i umetnikom John Clayton…(Dianna Krall…)

Zajedno sa svojim bendom nastupa širom Srbije i regiona. 2014.godine imala je čast da bude jedan od retkih muzičara koji će nastupati na venčanju teniskog asa Novaka Djokovića.

Sarađivala je kao brend ambasador sa kompanijama ASUS, Frey Wille, XYZ Premium Fashion Store (Calvin Klein, Burberry, Mark Jacobs…)

Lenin treći album pod nazivom „Džezeri“ sastoji se od obrada nekih od najpoznatijih pesama Momčila Bajagića Bajage i predstavlja omaž pesmama koje Lena posebno voli u novim aranžmanima Vladimira Nikolova (orkestracija sa Oskarom nagradjen film „The Artist“). Post – produkcija albuma radjena je u Njujorku i Beogradu. Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata Mr.Godfrey Diamond, projekat je namenjen stranom tržištu.

Više na www.lenakovacevic.com

Prethodni tekstVUK JEREMIĆ: INTENZIVNO RAZMIŠLJAM O KANDIDATURI
Sledeći tekstNOVA PIZZA ITALIANA PUNA OD OTVARANJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime