KON: UPRAVE ŠKOLA DA IZABERU MODEL NASTAVE

0

„Broj onih koji mogu da prenose virus se značajno smanjuje. Smanjuje se broj onih koji su u bolnicama, što sve ukazuje na to da se postupno izlazi iz vrlo nestabilne i vrlo nepovoljne situacije, ali je daleko od toga da možemo da kažemo da se stabilizuje, pogotovo kada su Beograd i veliki gradovi u pitanju“, ističe epidemiolog Predrag Kon za RTS.

Potvrđuje da to ne dokazuje da virus slabi, već da se ljudi pridržavaju mera.

„Ovde se jasno uočava da je, nakon uvođenja obaveznosti korišćenja maski i vrlo striktnog poštovanja distance i onoga što stalno pričamo – pranja ruku i dezinfekcije, da je došlo do zaravnjenja, a sada već i do spuštanja krive“, navodi Kon.

Što se tiče početka školske godine, navodi da je Krizni štab dobio od Ministarstva prosvete modele nastave, koji su posebni za osnovnu i za srednju školu.

„Tu se ipak prepušta sama organizacija i biranje odgovarajućeg modela direktorima, nastavničkim većima, upravi škola, zatim roditeljima da se zajedno dogovore koji je model najprihvatljiviji“, kaže Kon.

Ono što je medicinski opravdano da se spomene, kako je istakao, jeste da od prvog do četvrtog razreda može da bude najviše četiri časa, dok će čas trajati svega 30 do 35 minuta.

Prethodni tekstBICIKLOM KROZ SRBIJU
Sledeći tekstMEDJU POSLANICIMA IZ POMORAVLJA I JEDNA ŽENA – POSLANICA JS MARIJA JOVANOVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime