Koliko ste novca spremni da potrošite na luksuzan smeštaj?

0

Srbija je poslednjih godina sve atraktivnija destinacija za strane, ali i domaće turiste. Kako je pandemija promenikla turističke navike, pa se tako sve češće za smeštaj bira privatan smeštaj, vlasnici nekretnina su obogatili sadržaj svojih smeštajnih jedinica. Tako su danas turistima sve dostupniji luksuzni sadržaji u okviru smeštaja. A po dosadašnjoj tražnji turista, reklo bi se da je ovo bio pun pogodak. Stoga, mi ovaj tekst posvećujemo upravo luksuznom smeštaju. Otkrićete šta obuhvata luksuzan smeštaj, gde u Srbiji ga možete pronaći i koliko je novca potrebno da izdvojite za ovu vrstu smeštaja?

Šta nam nude luksuzni privatni smeštaji?

Za poečtak ćemo videti, koji nam to sadržaj nude apartmani koji se ubrajaju u luksuzne. Tako se pojam lukusuzan apartman može odnositi na one apartmane koji nemaju neki dodatan sadržaj, već se radi o apartamanima koji su novi i odlično opremljeni. Raspolažu sa novim komadima nameštaja, odličnom tehnološkom opremljenošću, i sjajnim dizajnerski rešenjima. 

Međutim, velo često prvo na šta se pomisli kada se kaže luksuzni apartman  jeste opremljenost nekim spa, odnosno wellness sadržajem. Upravo ovaj sadržaj je trenutno i najtraženiji među luksuznim apartmanima. Tako ćete u ovoj kategoriji apartmana najviše pronaći onih koji nude pre svega đakuzi, zatim saune, tursko kupatilo.

Pored pomenutih sadržaja, luksuzni apartmani svojim gostima mogu da ponude sadržaj za sve one goste koji ne žele da se odreknu fizičke aktivnosti tokom boravka. Tako se u oviru apartmana mogu očekivati teretane, bazeni na otvorenom ili u zatvorenom, zatim sportski tereni, kao što su tereni za košarku ili teniski tereni.

Kada je reč o luksuznom sadržaju na planinama ponuda je nešto drugačije. Tako kuće za izdavanje Zlatibor svojim gostima obezbedjuju opremu za skijanje, mogućnost da iznajme motorne sanke, ili u letnjem periodu mogućnost iznajmljivanja popularnih kvadova. Ovakav vid smeštaja najčešće je namenjen za boravak porodica ili veće grupe ljudi, a pored pomenutih sadržaja i oni su vrlo često obezbeđeni hidromasažnim kadama, ili drugi vidovima spa/wellness usluga.

Gde možemo pronaći luksuzan privatni smeštaj?

Luksuzni apartmani postaju sve dostupniji, u skladu sa povećanom potržanjom. Međutim, ova vrsta sadržaja se za sada ne može pronaći svuda. Sa ponudom ove vrste smeštaja prednjače naši najposćeniji turistički centri. Među gradovima su to svakako Beograd, zatim sve traženiji su spa apartmani Novi Sad, zatim Niš i Subotica.

Kada je reč o apartmanima sa spa sadržajima, oni se pored pomenutih gradova mogu pronaći po našaim najposećenijim banjama. Pre svega u Vrnjačkoj Banji, Sokobanji, Banji Koviljači, a zatim i u Ovčar banji i ostalim banjama.

Kako su planine u Srbiji sve posećenije tokom proleća i leta, ne samo tokom zimske sezone, tako je i ponuda luksznug smeštaja postala znatno bogatija. Ovi vrstu smeštaja najlakše ćemo pronaći na našim najposćenejim planinama na zlatiboru Zlatiboru i Kopaoniku. Pored  njih, luksuzne apartmane, istina u nešto manjem broju, možemo da pronađemo na Fruškoj gori, Staroj planini i Divčibarama.

Koliko je novca potrebno za izdvojimo za luksuzne apartmane?

Došli smo do, za mnoge najvaćnijeg pitanja, a to je koliko je novca potrebno da izdvojimo za jedan luksuzan privatni apartman? Cene u gradovima, planinama i banjama se razlikuju, pa ćemo ih zasebno razmotriti.

Jedan apartman u Novom Sadu za za dve osobe sa đakuzijem možete da pronađete po ceni od 50 evra. Apartman u istom gradu sa dodatnim spa uslugama ili zatvorenim bazenima, ili se može kretati od 100-120 evra. Kada je reč o Beogradu, raspon cena je nešto drugačiji. Tako apartmane sa đakuzijem pronalazite po cenama od 60 evra. Dok apartmani sa đakuzijem i turskim kupatilom ili saunom dostižu cene i od 150-200 evra.

Kada je reč o Zlatiboru, raspon cena luksuznog smeštaja na ovoj planini se kreće od 50 evra, kojliko je potrebno da izdvojite za apartman za dve osobe koji je opremljen sa hidromasažnom kadom. Za nešto luksuzniji smeštaj koji će vam dodatno ponuditi i saunu, ali i veći kapacitet potrebno je da izdvojite od 120-150 evra. Sličan raspon cena kreće se i na Kopaniku i Divčibarama, mada je ponuda ove vrste smeštaja nešto manja.

Banje su nešto povoljnije od poemnutih mesta, pa se u njima luksuzni apartmani mogu pronaći i po cenama od 40 evra. Za ovu cenu možete da zakupite apartman za dvoje sa đakuzijem. I u manjim gradovima možete da pronađete luksuzne apartmane po navedenoj ceni, ali je mana što je izbor znatno manji nego u većim gradovima i turističkim mestima. Mada, kako se turistički potencijal Srbije razvija i u manjim mestima, ne sumnjamo da će ponuda ubrzo da postane bogatija.

Nadamo se da vam je naš tekst pomogao da pronađete luksuzan smeštaj za vas. Nama preostaje da vam poželimo prijatan odmor i relaksaciju!

 

foto Optipro

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime