Napravite sami bombonjeru onima koje volite.
Banini
2 jajeta umutiti sa 2 šoljice (od kafe) šecera i vanilin šećerom. U to dodati 2 šoljice ulja i 7-8 soljica brašna i prašak za pecivo. Umesiti testo da se ne lepi za ruke . Formirašti kuglice veličine oraha i poredjati u pleh (sa relativno dobrim razmakom jer narastu prilikom pečenja). U svakoj kuglici napraviti udubljenje (prstom ili malom kašičicom) i napuniti ga džemom. Peći u zagrejanoj rerni samo 8-10 minuta da ostanu beli.
Bajadere
300 g šećera ušpinovati sa 1 dl vode. Ušpinovano je kada se pojave veliki mehurovi. Skinuti sa ringle i dodati 200 gr mlevenih oraha pomešanih sa 100 g mleka u prahu. Sjediniti polako. Kratko vratiti na ringlu i dodati pola margarina i 50 g crne čokolade. Razliti u pleh podmazan uljem ili obložen papirom za pečenje ili sačekati da se malo ohladi pa formirati kuglice. Odozgo preliti sa malo čokolade.
Rozen torta
http://infocentrala.rs/slavski-kolaci-londonske-stanglice-i-rozen-torta/
Gordana Radojković