KOD UČENICE MEDICINSKE ŠKOLE POTVRDJEN VIRUS

0

Arheolog i doskorašnji direktor Zavičajnog muzeja u Paraćinu, Branislav Stojanović obavestio je prijatelje na fejsbuk profilu da je jedan član njegove porodice, pozitivan na korona virus. Reč je o šesnaestogodišnjoj devojčici, inače djaku Medicnske škole u Ćupriji a kako je Stojanović naveo, već nekoliko djaka ove škole ima korona virus i ona se najverovatnije zarazila u školi.

„Dragi prijatelji, želim da vas obavestim da smo ja i moja porodica u karantinu jer nam je Kaja pozitivna na Kovid 19. Za sada nema ozbiljnije simptome i dobro se drži. Kada smo prvi put primetili simptome kod Kaje (ne oseća mirise) otišli smo odmah kod lekara i prijavili. Nakon toga testirana je brzim testom (serološki) koji je bio negativan. Insistirali smo da uradi i PCR test da bi bili sigurni. Ja sam se odmah javio na poslu, a odlučio sam da ne idem na posao ni nakon negativnog testa iz krvi dok ne stigne PCR. On je pokazao da je Kaja, nažalost, pozitivna i od tog trenutka smo u izolaciji, krećemo se samo do bolnice i apoteke, što po zakonu možemo. Svi Kajini kontakti su prijavljeni Zavodu za javno zdravlje i većina se nalazi u karantinu. Jako sam ponosan na nju jer se pokazala jako odgovornom i hrabrom nakon što je primetila simptome. Inače Kaja se najverovatnije zarazila u školi jer u odeljenju ima još nekoliko zaražene dece. Moja supruga i ja smo negativni na testiranju, ali ćemo ipak biti u karantinu još neko vreme dok ne prođe 14 dana od dana testiranja, ali eto želim da to kažem da bi ljudi koji su sa nama bili u kontaktu poslednjih dana bili mirni. Ovaj virus je i dalje velika nepoznanica za sve nas, ali ono što možemo da uradimo je da sačuvamo pribranost i da se ponašamo odgovorno. I da uprkos svemu ovome, ostanemo ljudi. Svakako će sve ovo što nam se dešava proći, nadamo se što pre“ napisao je Stojanović. 

On je dodao da nije važno gde se dete zarazilo i da je moguće inficirati se bilo gde.

„Nismo sigurni da li se Kaja zarazila u školi, ali svakako to uopšte nije ni bitno. To je virus koji možeš da zakačiš bilo gde. Deca njenog uzrasta su socijalno najaktivnija i najverovatnije nešto lakše prenose viruse ali im je, srećom, klinička slika uglavnom blaža. Molim da se ne hvatamo za nebitne stvari. Ja upravo pozivam na to da ne upiremo prstom jedni u druge. Dakle apsolutno nikog ne krivimo za ovu situaciju, ali takođe smatramo da nema razloga da se bilo šta krije. Nije sramota biti bolestan, niti pričati istinu. Sramota je kada se nešto krije i ćuti“.

Pre dva dana stigla je potvrda da je jedan osnovac iz Paraćina pozitivan na virus.

 

 

(Foto ilustracija)

Prethodni tekstU JEDNOM DANU 50 NOVIH SLUČAJEVA INFEKCIJE, U JAGODINI NOVIH 17
Sledeći tekstU JEDNOM DANU JOŠ 15 POZITIVNIH

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime