KOALICIJA RASELJENIH: OČEKUJEMO DA SE NAŠ GLAS ČUJE U IZVRŠNOJ VLASTI

1

Koalicija raseljenih lisa sa Kosova i Metohije objavila je da pruža podršku Pokretu socijalista i listi Srpske napredne stranke. Koalicija će, kako navode imati mesta u izvršnoj vlasti i zbog toga se njihovi predstavnici ne nalaze na listi za poslanike. Koaliciju raseljenih čini 19 udruženja i pojedinci.

8„Mi smo se odlučili da poptpišemo sporazum o sardnji sa Pokretom socijalista zbog stepena poverenja koji imamo u Aleksandra Vulina, koji je u prethodnom mandatu bio ministar za Kosovo i Metohiju i borio se za prava raseljenih lica. Njegova popularnost među raseljenima je velika. Nadamo se da ćemu uzeti učešće u institucijama socijalne politike gde ćemo moći da pomognemo. Raseeljeni nemaju pravo glasa na lokalnim izborima, u mestima u kojima žive sada jer imaju status privremenog boravka. Raseljeni treba da dobiju veći stepen učešća u lokalnoj vlasti. Ali kad raseljeni uđu u institucije možda namesto pomoćnika ministra ili savetnika, mnogo toga će se promeniti“ kaže predsednik Koalicije, Miloš Stojković.

On naglašava da je Koalicija raseljenih imala ponudu „od strane druge opcije“ da dobije poslaničko mesto, ali nisu pristali.

„To je dokaz da je naše ujedinjenje bio pravi potez. Za Srbiju je dobro da se glas prognanih čuje. Planiramo da svakog meseca obiđemo po neku raseljenu porodicu i da pomognemo.

7Stojković ističe da je lični prijatelj sa Aleksisom Ciprasom koji je 2006.godine bio njegov gost u Srbiji. Cipras je dolazio u Paraćin i Jagodinu.

„Studirao sam sa njegovom sestrom i odlično se poznajem. Lični smo i veliki prijatelji. On ima velike udare sa strane danas“.

Stojković je na pitanje da li se slaže sa stavovima Levice Srbije rekao da nikada ne bi podržao ovu opciju kao ni lidere poput Borisa Tadića i Čede Jovanovića.

„Takve partije nikada ne bismo mogli da podržimo jer je njihova politika prema Kosovu i Metohiji nije ispravna i njehovim delovanjem je nanešena velika šteta Srbiji i Kosovu. Mislim da je Borko Stefanović izuzetan čovek ali ne delim njegove stavove po pitanju Kosova i politike uopšte. Na svakoj ličnoj karti pod stavkom nacionalnost piše – Kosovar, to je potpisao Borko Stefanović“.

Svi oni koji žele da stupe u kontakt sa Koalicijom raseljenih sa Kosova i Metohije mogu to učiniti putem e-mejla [email protected]

OLIVER IVANOVIĆ

Kako kaže Miloš Stojovuć, Oliver Ivanović je žrtva nepravde međunarodne zajednice.

„Nekada se i nisam slagao sa njegovom politikom ali kao Srbin je nepravedno zatvoren. Njegovo stradanje je kao stradanje srpske dece u Goraždevcu. Kriv je zato što je Srbin“ rekao je Stojković.

 

1 KOMENTAR

  1. „Glava secera“ u ovom cikl(r)usu do sada nije uspela da se udomi.SNS & CO, SPS-JS su odbili ovaj dezert , drugi su odavno popili casu „zuci “ (DSS ,DVERI, SRS) preostaje jos ponuda prema BDZ Sandzaka i da ovaj izborni cikl(r)us bude kompletan.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime