Ko je ugrozio bezbednost građana u Smederevskoj Palanci i ubijao životinje u centru, pitanje bez odgovora

0

Slučaj ubijanja pasa i ugrožavanja bezbednosti građana Smederevske Palanke ulazi u drugu nedelju bez informacija javnosti šta se događalo u noći izmežu 12. i 13. oktobra. Koristeći preporuku Vlade Srbije da uvede mere štednje električne energije, lokalna samouprava donela je odluku da gasi uličnu rasvetu u toku noći. Još uvek nepoznata lica to su iskoristila kako bi na nehuman i zakonom nedozvoljen način, kako sumnjaju aktivisti za prava životinja, smanjila broj napuštenih pasa u ovom gradu.

„Najmanje je 15 pasa ubijeno, ali na snimku koji je dospeo u javnost vidi se samo Zlata koju su ubili i mrtvu odvukli. Tela su sklonjena kako ne bi bilo dokaza. Nema tela nema dela. Iako je u glavnoj šetališnoj zoni u Palanci bilo krvi, to nije bio signal za policiju i lokalnu samoupravu do istog jutra nešto preduzmu. Istraga je počela tek po oglašavanju građana i uznemirenju javnosti koje je usledilo posle krvavih pločnika“ kaže aktivistkinja za zaštitu životinja iz Palanke.

Predsednik Opštine Nikola Vučen je na optužbe javnosti da se radi o organizovanom ubijanju pasa koji je naredila opština, odlučno demantovao ove tvrdnje ali jedan deo javnosti nije uspeo da razuveri.

„Slučaj je u tužilaštvu. I sam očekujem da nadležni organi urade svoj deo posla i da se ovaj slučaj razotkrije“ rekao je Vučen medijima.

Udruženja nude skoro 5.000 evra za istinitu informaciju o tome ko je i po čijem nalogu ubijao pse u Smederevskoj Palanci. Iako je došlo do velikog uznemirenja ne samo građana ove opštine već i građana Srbije, preciznih informacija još uvek nema.

„Osećam se nebezbedno u ovom gradu. Zlate nema, bila je starateljski pas, sterilisana, vakcinisana, obeležena, živela je četiri godine ispred Maxija i nikada nikome nije smetala. par dana kasnije nađen je leš još jednog psa, telo je poslato na obdukciju. U međuvremenu smo saznali da je u toj strašnoj noći teško povređen još jedan gradski pas, sa leđa mu je skinuta koža, on se sad oporavlja. Strašno je ovo što se dogodilo, posebno je strašna činjenica da neko sme da da sebi za pravo da puca u sred grada“ kaže građanka Palanke.

Smederevska Palanka uprkos zakonskoj obavezi nema izgrađeno Prihvatilište za napuštene životinje.

Prethodni tekstNeuspela prodaja hotela “Palas” u Jagodini
Sledeći tekstVučić saopštio predloge SNS za ministre

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime