Naslovna Istaknuto KO JE U PRVIH 20 NA LISTI SNS

KO JE U PRVIH 20 NA LISTI SNS

0

Srpska napredna stranka utvrdila je danas konačnu izbornu listu za predstojeće izbore u Beogradu, na kojoj, među prvih 20, gotovo da nema političara

Srpska napredna stranka utvrdila je danas konačnu izbornu listu za predstojeće izbore u Beogradu, na kojoj, među prvih 20, gotovo da nema političara, a prvi na listi je hirurg dr Zoran Radojičić.

Druga na listi, je balerina Aja Jung (1972). Diplomirala je u klasi Marije Janković u Baletskoj školi „Lujo Davičo“.

Dvogodišnju stipendiju Baletske škole „Džofri“ u Njujorku dobila je 1989. godine, a paralelno je bila uključena u programe Univerziteta Džulijard, Baletskog instituta Njubert pri Karnegi Holu i Brodvejskog centra za igru. U samostalnoj karijeri igrala je u Srbiji, SAD, Kanadi, Grčkoj, Italiji,Francuskoj, Meksiku, Ukrajini, Nemačkoj, Škotskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Poljskoj, Litvaniji i drugim zemljama širom sveta.

Odlikovana je francuskim Ordenom umetnosti i književnosti u rangu Viteza 2016. godine.

Dr Sima Avramović, redovni profesor i dekan Pravnog fakulteta u Beogradu, još je jedan nepartijski čovek na listi.

Predavač je na predmetima Uporedna pravna tradicija, Retorika, Antičko grčko pravo i Državno- crkveno pravo.

Pored drugih dužnosti, dr Sima Avramović je dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predsednik Komisije za odlikovanja Predsedništva Republike Srbije, član Saveta Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Odbora SANU za izvore srpskog prava, član Upravnog odbora Društva za antičke studije, član Naučnog društva Srbije, predsednik Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije…

Govori pet jezika.

Vesna Stanojević (1948) dobro je poznata javnosti, kao koordinatorka Sigurnih kuća.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Borbu za prava nezaštićenih počinje 1992. godine radom na SOS telefonu u Beogradu, a 1996. godine sa još dve koleginice osniva Savetovalište protiv nasilja u porodici.

Prvu Sigurnu kuću sa saradnicama otvara 2000. godine u okviru savetovališta, a zatim drugu i treću.

Učesnica je brojnih konferencija na temu zaštite ljudskih prava poput Konferencije za ljudska prava u Pragu i Ankari, UNESKO konferencije o silovanju u Bosni i Hercegovini, Hanoveru i Beogradu, konferencija o trgovini ljudima u Dubrovniku, Skoplju…

Na listi je i košarkaš Goran Grbović (1961).

U Čačku je igrao za „Borac”, a potom za beogradski „Partizan”, potom odlazi u Šapniju I kao profesionalac igra za „Puleva Granada”, a potom odlaci u Izrael i igra za „Hapoel Tel Aviv”, gde i završava karijeru.

Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije 1979. godine kao junior na Svetskomprvenstvu u Brazilu i na Evropskom prvenstvu u Celju, gde osvaja srebro.

Dobitnik je Oktobarske nagrade Grada Beograda 1987. godine i Fer plej trofeja u sportu 1987. godine.

Kapiten „Partizana” 1987. i 1988. u Ligi šampiona, učestvuje na prvom Fajnal four u Ganu – Belgija I osvaja treće mesto u najboljoj genaraciji u istoriji „Partizana” (Divac, Paspalj, Ðorđević, Obradović, Pecarski).

Slobodan Nakarada, sada vršilac dužnosti direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu i specijalizirao na Columbia Busineš Sćool, SAD.

Bio je angažovan na najrazličitijim poslovima, u Interparlamentarnoj grupi Skupštine SFRJ, Fondu za otvoreno društvo Jugoslavije, Institutu za otvoreno društvo – Budimpešta, Balkanskoj investicionoj i razvojnoj kompaniji, Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), na Radiju i TV B92, i kao izvršni direktor Muzeja savremene umetnosti.

Živorad Nikolić (1950), urednik „Žikine šarenice“, diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na slavistici, po struci je profesor ruskog jezika.

Na listi su i dr Dušica Bojić, muzejski savetnik i direktor Istorijskog muzeja Srbije, Branislav Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, Časlav B. Mitrović, redovni profesor i šef Katedre za vazduhoplovstvo Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Dragana Pešić Belojević, rukometašica, Bojana Borić Brešković, istoričarka i direktorka Narodnog muzeja u Beogradu, Lepomir Ivković, glumac Narodnog pozorišta, dr Ljiljana Marković, šef katedre za orijentalistiku i predsednik Veća doktorskih studija Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Svetislav Goncić, glumac, Jelena Nikolić Nenadić, srpska odbojkašica, članica odbojkaške reprezentacije Srbije, i niz drugih ličnosti, koje se ne bave profesionalno politikom.

Prethodni tekstKREDITNA PODRŠKA POLJOPRIVREDNICIMA
Sledeći tekstDESET ODBORNIKA MANJE U JAGODINSKOJ SKUPŠTINI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime