„KLAUSTROFOBIČNA KOMEDIJA“ 27. SEPTEMBRA

0

U jagodinskom Kulturnom centru, glumci Zvezdara teatra 27.septembra izvešće predstavu „Klaustrofobična komedija“ Duška Kovačevića u režiji Darka Bajića. Ova predstava bila je i pobednička predstava 45. festivala ,,Dani komedije“. Ostalo je još malo karata, a rezervaciju možete izvršiti na broj 035 221-921; 222-613 i 243-863. Cena karte 500 dinara.

Ljubomir Bandović kao Sava Odžačar, i kao maestro scene i glume, zapravo je, između ostalog, kroz čudesnu toplinu i snažnu duhovitost odigrao rekvijem za ovo malo duše i na Danima komedije dobio nagradu – Ćuran za najbolje glumačko ostvarenje.

DUŠAN KOVAČEVIĆ

„Klaustrofobičnu komediju sam pisao pre trideset godina. Pisao sam je sa osećanjem da živimo u teskobi koja se prikriva povremenim otvaranjem prozora. Izlazak iz te naše teskobne kuće – domovine, u zemlje „slobode“ – najčešće u Italiju, bilo je osećanje odlaska na vikend zatvorenika osuđenih na život u komfornom zatvoru i pod budnim okom „jedne od najboljih evropskih policija“.

Čovek može biti zaglavljen u liftu kao i u državi, kaže Sava odžačar u ulozi radničke sirotinje i tamnoputog Otela – čoveka zaljubljenog u život koji mu je nedostižan.

Podnaslov ove gorke komedije mogao bi biti i naslov: Pozorište potkazuje život. To je tačna i valjda jedina čestita strana potkazivanja kao želje za istinom“

Igraju:

LjUBOMIR BANDOVIĆ, Sava odžačar
NEVENA RISTIĆ, Nina Herbert
MARKO  JANKETIĆ / STEFAN TRIFUNOVIĆ, Vule milicioner
ZORAN CVIJANOVIĆ / STEFAN TRIFUNOVIĆ, Jagoša Kraj
SLAVKO ŠTIMAC, Teja Kraj
JOVANA STOJILjKOVIĆ, Vesela Kraj
IGOR GRABOVICA / MILAN GROMILIĆ, Leopold Važik
VANjA JANKETIĆ, gospodin Grabinjski

Prethodni tekstU HOTELU HILL PROMOCIJA KNJIGE „KOŠARKA U JAGODINI“
Sledeći tekstPENZIONERIMA JEDNOKRATNO 5.000 DINARA?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime