KARTE ZA DANE KOMEDIJE BIĆE PUŠTENE 14.MARTA!

1

„Karte za 44.Festival „Dani komedije“ biće puštene u prodaju u subotu 14.marta u 8 sati. Svako će moći da kupi dva puta po dve karte. Pojedinačna cene karte je 500 dinara. Kompleti neće biti u prodaji.“ rekao je za Infocentralu direktor Kulturnog centra u Jagodini, Nebojša Petrović.

Dani komedije traju od 20-27.marta. Radi se o prestižnom republičkom festivalu pozorišnih komediografskih dostignuća. Prema izboru selektora festivala, Ivane Vujić publika u Jagodini, u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, videće predstave pozorišta iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Šapca, Zrenjanina, Sombora i Kruševca.

Prve večeri na festivalu će biti izvedena predstava „Mister dolar“ Branislava Nušića, u režiji Snežane Trišić, a u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice.

Drugog dana na repretoaru je predstava „Postmoderni kabare dobrog vojnika Švejka“, Jaroslava Hašeka, u režiji Aleksandra Lukača, koju izvodi Šabačko pozorište.

Trećeg dana na programu je „Ćelava pevačica“ Ežen Joneskua, u režiji Isidore Goncić, a u izvođenju „Atelje 212“ iz Beograda.

Predstava „Potpuno skraćena istorija Srbije“ autora Maje Pelević i Slobodana Obradovića, na programu je četvrtog dana festivala, režirala ju je Olivera Đorđević, dok će je izvesti Pozorište mladih iz Novog Sada.

Na programu 24. marta je predstava „Vlast“ Branislava Nušića, reditelja Dušana Petrovića, u izvođenju Narodnog pozorišta Zrenjanin, dok će sledeće večeri programu biti „Rođendan gospodina Nušića“, autora Dušana Kovačevića, reditelja Nebojše Bradića, u izvođenju „Zvezdara teatra“ iz Beograda.

Poslednja predstava u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, biće izvedena 26. marta, a to je „Doktor Nušić“, reditelja Kokana Mladenovića, u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta.

Obrazlažući izbor predstava Vujićeva je istakla da je „u većini njih koje su viđene, a u svima koje su ušle u selekciju, Nušić naš savremenik“.

Njegova ironija i komika obogaćuje se songovima koji su pobuna protiv dehumanizovanog, kriminogenog, korumpiranog i pohlepnog društva, istakla je Vujić.

„Za razliku od renesansne komedije koja umiruje, ulepšava, a one koji su tužni uveseljava, izbor predstava festivala komedije u Jagodini 2015. godine predstavlja savremenu komediju koja ne umiruje već uznemirava čoveka koji je zarobljen i okovan tranzicionim mukama društva i racionalitetom savremen civilizacije“, rekla je Vujić.

„Zlatnog ćurana“ za životno delo, najviše priznanje festivala, prema odluci žirija dobila je pozorišna, filmska i televizijska glumica Svetlana Bojković, koje će joj biti uručeno na festivalu.

 

Prethodni tekstPODELJENO 200 KG SEMENOG JEČMA
Sledeći tekstLUKSUZNA MASAŽA ZLATOM KAO POKLON ZA 8.MART – SAMO 1800 DINARA!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime