KAKO JE SUDIJSKI PRIPRAVNIK RADOVAN NENADIĆ HRABRO UKAZAO NA NEDOSTOJNOST SUDIJE VIŠEG SUDA

0

Predsednik Višeg suda u Beogradu zatražio je od sudije Predraga Vasića da se pismenim putem izjasni povodom navoda medija da je princu Aleksandru Karađorđeviću poklonio uramljenu sudsku presudu o njegovoj rehabilitaciji, koju je on potpisao (doneo).

radovan nenadic
Radovan Nenadić

U saopštenju suda se precizira da, nakon što je uprava Višeg suda u Beogradu upoznata sa sadržinom navedenih tekstova, predsednik Višeg suda u Beogradu zatražio je od sudije da dostavi pisano izjašnjenje povodom iznetih navoda, preneo je Tanjug.

Presuda je, kako navode mediji, bila poklon za rođendan princu Karađorđeviću.

U medijima je takođe preneto da je sudski volonter Radovan Nenadić taj slučaj objavio na Fejsbuku sa fotografijom sudije Vasića i Katarine i Aleksandra Karađorđevića sa uramljenom presudom na prijemu u Belom dvoru, nakon čega je dobio otkaz u sudu.

Sud je u svom saopštenju naveo da izvršni direktor nevladine organizacije „Odbrani i podrži“ – Nenadić nije bio zaposlen u Višem sudu u Beogradu, niti je u njemu ostvarivao bilo kakva prava iz radnopravnog odnosa, već je radi stručnog osposobljavanja sa njim 14. aprila 2014. godine bio zaključen ugovor o volonterskom radu.

„Ugovor je raskinut na osnovu člana 4 stav 2 u vezi sa članom 1 ugovora, čije odredbe propisuju da svaka od ugovornih strana može raskinuti ugovor u bilo kom trenutku“, navodi se u saospštenju suda.

Nenadić je dvojicu sudija pozvao na tv duel.

„Javno pozivam predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića i sudiju Predraga Vasića na TV duel. Nemam ništa protiv da predsednik suda sa sobom povede sekretaricu i portparolku.

Ja od njih ne tražim da me vrate na posao, ali tražim momentalno da podnesu neopozive ostavke zbog narušavanja ugleda suda i dostojanstva zaposlenih.“

Prethodni tekstZASTOJ IZMEĐU KRAGUJEVCA I DONJE SABANTE
Sledeći tekstVEČERAS „VASA NA TAJNOM ZADATKU“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime