KAKO DA SPREČITE POJAVU STARAČKIH PEGA

0

Uzalud trošite sate i sate na mackanje i zatezanje lica i tela ukoliko ste zaboravili na ruke. Upravo one najbolje otkrivaju vaše godine, pa ih zbog toga ne zapostavljajte. Bilo bi dobro da svakog jutra nanosite kremu za ruke, a svake večeri proizvod s retinolom kako biste se izborili s borama i održali kožu čvrstom. Tamne fleke na rukama ublažićete specijalnim kremama, koje otklanjaju staračke pege i sprečavaju nastanak novih. Već za četiri nedelje videćete značajne promene.

Staračke pege nastaju kada smo previšeni izloženi UV zrakama koje podstiču proizvodnju melanina, pigmenta koji nam daje preplanuli ten. Iako ih nazivamo staračkim one ne nastaju isključivo starenjem već se mogu pojaviti i tokom trudnoće, a uglavnom nastaju na rukama, prsima i drugim delovima tela koji su najviše izloženi suncu.

Iako su potpuno bezopasne, ove pege smetaju većini žena iz isključivo estetskih razloga i na sve načine pokušavaju da ih se reše pa kupuju razne skupocene preparate. Kreme za posvetljivanje pega su u većini slučajeva prepune toksina, parabena, alkohola i mnogo drugih štetnih supstanci.

Iako mnogi dermatolazi tvrde da su potpuno bezaopasni ukoliko se ispravno koriste, istraživanja sprovedena nad životinajama pokazala su da sadrže kancerogene materije i ometaju rad imunog sistema, a sve zbog hidrohinona koji se koristi u ovim preparatima.

Ako vam pege toliko smetaju pokušajte ih izblediti prirodnim putem.

Kamilica

Ova biljka je veoma nežna, ali snažno deluje na tamne pege. Za početak skuvajte malo jači čaj od kamilice, ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a zatim u čaj potopite ruke. Ukoliko pege imate po celom telu slobodno u toplu kupku stavite nekoliko kesica čaja, pa se natapajte 15-30 minuta.

izvor Lifepress

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime