JOVANOVIĆ: VUČIĆ MORA DA PROMENI VLADU!

0

Lider LDP Čedomir Jovanović večeras je u Jagodini izjavio da je Srbiji neophodan nacionalni dogovor, rekonstrukcija Vlade Srbije i dolazak sposobnih ljudi na ministarska mesta, jer je „premijer okružen nesposobnim ministrima koji svakog dana ispucavaju probleme u njegovo dvorište“.

– Vučić mora da promeni svoju vladu, mora imati sposobne ljude oko sebe. Moja poruka ljudima koji vode ovu zemlju je da se putem kojim su oni krenuli neće daleko stići. Vrtimo se u začaranom krugu i dobre ideje ostaju bez adekvatnog rezultata zato što su izolovane i ne dovršene. Tragati za sposobnim svetom koji postoji u ovoj zemlji, za sredstvima kojih još uvek među nama ima kako bi nešto uradili, ali i okolnosti su veoma loše. Naš region je nestabilan i dezorjentisana Srbija se ne može nadati ničemu dobrom u turbulentnim vremenima – rekao je Jovanović na izbornoj skupštini gradskog odbora u Jagodini.
On smatra da „Vlada Srbije ne može da bude uspešna u svojim reformamama, zato što reforme ne mogu na leđima nositi pojedinci, jer kao društvo nemamo plan, dok Vučić ima spisak problema koje pokušava da reši od dana do dana pronalazeći privremena rešenja. On je premijer okružen nesposobnim ministrima, koji svakog dana „ispucavaju probleme“ u njegovo dvorište“.

– Potreban je red u zemlji, sposobna vlada i nešto što nikada nismo bili u stanju da uradimo međusobni dogovor. Sledeća, 2015 godina ne može biti godina u kojoj ćemo nastaviti po starom, već to mora biti godina u kojoj ćemo prestati da plaćamo greške za svoje političke gluposti, kojih je prepuna i ova godina, kao i se ostale godine za nama – naglasio je Jovanović.
On se založio za promenu života u Srbiji, jer redosled poteza nameće život, a ne bili čiji hir ili izbor.
– Ne vidim da ova Vlada ima mnogo izbora, niti bi neka druga na njenom mestu mogla bog zna šta drugo da bira. Zemlja je uništena i plaćamo cenu za 25 godina grešaka. Dalje ovako ne može – rekao je Jovanović i dodao da ,,biramo direktora železnice sedam meseci, zamislite mercedes bez direktora sedam meseci, od njega ništa nebi ostalo, a zbog toga nikome iz Jagodine, kada krene za Beograd, ne pada na pamet da uđe u voz.
– Tim primerima treba shvatiti koliko su duboke naše greške i podele, kojih je prepuna naša svakodnevica. Što pre moraju da budu prevaziđene. Opoziciju ne sme voditi logika „što gore, to bolje“. Naša obaveza je da podržimo Vladu kada dobro radi, kažemo svaka čast i da ni po koju cenu ne popuštamo kada greši. Nek mere su bile nužne. Moramo konsolidovati finansije, nemamo zaokružene reforme, taj redosled poteza je gašenje požara, pa se jedan dan gasi požar sa penzijama, drugi dan sa javim sektorom ,a treći dan eksplodiraju problemi sa advokaturom, zatim prosvetari, a posle shvatimo da nemamo struju u pola Srbije jer je pala kiša – navodi Jovanović.
On veruje da je Srbija sposobna za politički preokret i za novi kurs, ali ako ne bude dovoljno razuma i pameti onda će se „opozicija organizovati na drugačiji način“.
– Pokušali smo da konsolidujemo opoziciju i to nije išlo, zato što oni koji danas vode opozicione stranke ne razumeju ulogu u kojoj bi opozicija morala da se nađe. Nikog više ne interesuje ko je vlast, a ko opozicija ako nema rezultata i sposobnosti – zaključio je Jovanović.

 

Na izbornoj skupštini za gradskog menadžera u Jagodini izabrana je diplomirana pravnica Marija Đorđević, kao i članovi tog odbora.

Blic


„Tadić ima ulogu u političkom životu Srbije“

 

Čedomir Jovanović večeras je izjavio da bi njegove izjave mogle da „doprinesu otrežnjenju Tadića.
– Nema ničeg nepristojnog u podsećanju Tadića, a to bi moglo da pomogne njegovom otrežnjenju. On je vodio zemlju osam godina i sasvim sigurno ima ulogu u političkom životu Srbije – rekao je Jovanović i podsetio da je sve što se desilo u ovoj godini sa Južnim tokom, Tadić je mogao da vidi u izjavama LDP od pre šest godina.
– Njega to tada nije interesovalo. Da li postoji neki posao u kome ste toliko loši i da budete oslobođeni svake odgovornosti. Na kraju drže nam lekcije on i Borko Stefanović-DS. Kada su bili toliko pametni što nisu nešto uradili tokom svih godina u kojima je ova zemlja upropašćena – zapitao se Jovanović.
On je naveo da je 2008 godine propuštena prilika za reformu penzionog fonda.
– Nisu hteli da reformišu penzioni fond, a danas skupljaju potpise protiv smanjenja penzije, pa odakle isplati penzije. Kada smo predlagali reformu, penzija je bila 400 evra, a danas je 200 i ni za toliko nema novca u budžetu.Takve su priče sa javnim sektorom, Kosovom, Evropskom Unijom …ne može da da se sedi na dve stolice, Tadić je to pokušavao i na kraju je tresnuo, a sa njim i cela zemlja –  rekao je Jovanović.
– Vodio je zemlju osam godina, trošio je osam godina na besmislice, a jedna od njih je ,“Kosovo i Evropa“, bio je predsednik, premijer, ministar, sudija, tužilac, urednik… sve je bio u ovoj zemlji i na kraju na ruševinama Srbije on ne oseća nikakvu odgovornost pred činjenicom da je veoma odgovoran za zemlju koju je za sobom ostavio – istakao je Jovanović.
On je podsetio je da je Južni tok je Tadićeva i Koštunicaima zaostavština.
– Koštunica je žrtvovao energetsku bezbednost Srbije predajući energetiku Rusiji u zamenu za podršku politici osuđenoj na neuspeh, jer niko ne bi mogao njegovu Kosovsku politku da održi u životu, dok je Tadić potpisivao u izbornoj kampanji sve što su mu stavili na sto, računajući da će tako ostati na vlasti. Zato plaćamo 500 evra 1000 kubika gasa, zato nemamo nacionalnu natnu komapniju, svoje bušotine, već sve to vode Ruski interesi i jedina smo zemlja u Evopi koja tako funkcioniše – zaključio je Jovanović

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime