JEDINSTVENA SRBIJA PODRŽAVA PREDLOG DA POSLANICI PLAĆAJU PUTARINE

0

Poslanički klub Jedinstvene Srbije u Skupštini Republike Srbije podržava predlog da poslanici plaćaju putarinu na auto putu. Kako je navedeno u saopštenju o ovom predlogu se ne treba glasati, već samo treba primeniti već postojeći Zakon o javnim putevima, u kome se u članu 17 i članu 24 reguliše ko ima pravo na korišćenje auto puta bez naknade, a to su vojska, policija, hitna pomoć, vatrogasci, osobe sa invaliditetom i vozila pod posebnom pratnjom, a ne i poslanici.

„Poslanici Skupštine Srbije ne smeju da imaju mnogo više privilegija od građana koji su ih birali.

Poslanici republičkog parlamenta već imaju previše privilegija. Poslaničke plate se primaju na vreme, za razliku od mnogih preduzeća u restruktuiranju i preduzeća koja loše posluju, gde lični dohoci kasne mesecima. Poslanici primaju i paušal i putne troškove za dolazak na radno mesto koje se zove Skupština Srbije.

Pored toga, poslanici imaju i diplomatske pasoše i još mnogo privilegija, koje građani Srbije, koji su birali poslanike, nemaju.

Poznato je da su na predlog Jedinstvene Srbije ukinute dnevnice poslanicima, jer niko u Srbiji ne dobija dnevnice za dolazak na posao, već platu.

Shodno prepoznatljivoj politici Jedinstvene Srbije, da budžete troše građani, a ne političari, poslanički klub Jedinstvene Srbije podržava predlog da poslanici plaćaju putarinu na auto putu, kao i svi ostali građani. Pored toga, kada je Vlada Srbije uvela reformske zakone i radi obezbeđivanja budžetske stabilnosti države smanjila plate u javnom sektoru, funkcioneri Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma i Ratko Stevanović, smanjili su svoje lične dohodke za dodatnih deset posto, u odnosu na ono što je već zakonom propisano. Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, imao je platu pre smanjenja 81.155,60 dinara, posle smanjenja minulog rada, 73.646,60 dinara, a posle smanjenja prema Zakonu o privremenom smanjenju plata, 68.334,80 dinara i konačno posle smanjenja, na sopstveni predlog, a po preporuci Skupštine grada Jagodine, 61.501,40 dinara. Gradonačelnik Jagodine, Ratko Stevanović, imao je platu 101.888,10 dinara, nakon smanjenja minulog rada, 90. 722, 30 dinara, posle smanjenja po republičkom zakonu, 82, 498, 90 i nakon smanjenja na sopstveni predlog, a po preporuci Skupštine grada Jagodine, 74.249,00 dinara, čime smo ličnim primerom doprineli smanjenju opterećenja budžeta, kaže se u saopštenju predsednika Jedinstvene Srbije i šefa poslaničkog kluba Jedinstvene Srbije, Dragana Markovića Palme.“

Dragan Marković Palma

Petar Petrović

Srđan Kružević

Nevena Stojanović

Vojislav Vujić

Đorđe Kosanić

Marija Jevđić

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime