JANKOVIĆ: VUČIĆ NIKADA NIJE RADIO TO ŠTO PRIČA, NITI PRIČAO TO ŠTO MISLI

0

Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković ocenio je da aktuelni šef države Tomislav Nikolić ne nastupa s principijelnih pozicijam već trguje, ali da mu je, ipak, neshvatljivo da ga u vladinim tabloidima i iz vladajuće stranke nazivaju stranim plaćenikom koji ruši zemlju.

„Nepojmljivo je, užasno je, nemam jaču reč, a treba mi, da za aktuelnog predsednika države i političkog čelnika vladajuće stranke režimski tabloidi tvrde da ga plaća strana država, a državni funkcioneri, ponovo iz njegove stranke i koalicije, izjavljuju da on ruši zemlju. Neko za to u državi treba da odgovora – ili oni ili mi. Ali mi nemamo državu, Srbiju je otela bratija“, ocenio je Janković u intervjuu za nedeljni „Kurir“.

Janković je rekao da bi, da je još zaštitnik građana, ustao principijelno protiv tog, kako je rekao, zastrašivanja građana, jer tvrdnja da im predsednik države „radi o glavi“, izaziva paniku među građanima.

„Ali ne bi me slušali, oni ne slušaju ni zakon, ni razum, samo jačeg od sebe. U redu, pribavićemo i taj argument da bismo spasli Srbiju i sebe i njih od odgovornosti koju ne znaju da nose. Pokazaćemo da smo jači“, rekao je Janković.

Komentarišući najavu premijera Aleksandra Vučića da će se kandidovati za predsednika Srbije, Janković je podsetio da je Vučić ranije najavljivao da neće biti kandidat.

„Vučić nikada nije radio to što priča, niti pričao to što misli. On ne zna šta je država, i ne shvata koliku štetu nanosi. Posledice su već izuzetno teške“, rekao je Janković.

N1

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime