JAGODINSKI STATISTI NA KRFU – OVO JE ISKUSTVO ZA CEO ŽIVOT

0

Jagodinski statisti nalaze se na Krfu gde učestvuju u snimanju filma Lazara Ristovskog o Kralju Petru Prvom i dolasku srpske vojske na Krf. Statisti iz Jagodine, njih oko 80 kažu da je ovo za njih neverovatno iskustvo.

„Prvog dana bilo nam je jako naporno, snimali smo od rane zore na najvišem planinskom vrhu Pantakrator. Penjali smo se po izuzetno teškom terenu ali bilo je jako zanimljivo. Scene koje smo snimali su trenutak kada je srpska vojska iz Albanije ugledala more. zatim smo snimali scene koje govore o dolasku srpske vojske na Krf. Jedna grupa statista je snimala sa Ristovskim i on je rekao da je vrlo zadovoljan našim učešćem. Organizacija vodiča iz Jagodine je perfektna“ rekao je za Infocentralu jedan od statista iz Jagodine, Nikola Krstić.

5

Dragan Marković Palma je na vest da je producentu i glavnom glumcu filma Lazaru Ristovskom nedostaje novac za snimanje završnih scena dolaska i boravka srpske vojske na Krfu, reagovao brzo, i prvi put u ulozi počasnog konzula Grčke u Srbiji, navodi se u saopšrenju.

Marković je odlučio da finansira put, smeštaj i hranu za 100 mlađih sportista iz Jagodine, kako bi oni otputovali na Krf i tamo statirali kao srpski vojnici u filmu “Kralj Petar Prvi”.

Nesebičnim gestom Dragan Marković Palma je doprineo da film od nacionalnog značaja preskoči teškoće na koje je naišao, ističu autori filma.

“Pomažem legendi naše glume Lazaru Ristovskom. On je to zaslužio”, rekao je Dragan Marković Palma.

Lazar Ristovski je izrazio veliku zahvalnost Markoviću. “Ovo je patriotizam na delu. Ovo je posao konzula i čoveka koji ima dobre veze, a ne koristi ih samo za sebe. Momci koji će igrati svoje pretke biće ponosni na činjenicu da su im se na ovaj način odužili”, uveren je Ristovski.

Hvala im što su nam pomogli kada nam je najteže, hvala i tebi Dragane Markoviću i neka ti se dobrim vrati tvoje dobro delo, rekao je Ristovski i dodao: “Premijera je zakazana za 5. decembar i vidimo se tamo na bojnom polju!”

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime