JAGODINSKI GITARISTA IVICA MAKSIMOVIĆ SVIRAO ZA PUTINA

3

Na proslavi koju je organizovala televizija Russia Today (RT) u prestonici Rusije, Moskvi svirao je bend „No smoking orkestra“na čelu sa Emirom Kusturicom. Kako I jeste u prvoj postavi benda, svirao je I Jagodinac Ivica Maksimović koji sa Emirom svira već 12 godina.ivica ma

“Dobili smo poziv da sviramo na proslavi desetogodišnjice Raša Tudej kojoj je prisustvovao Vladimir i Putin. On je jedan veoma harizmatičan čovek, zrači. Nasmejan je, pozitivan, opušten. To je bila velika privilegija da budemo u njegovom društvu. Sama televizija je fenomenalna “ rekao je Ivica Maksimović.

“Svirali smo rusku himnu, zatim naše kompozicije. Bilo je odlično. Naš nastup trajao je skoro pola sata. Veliki broj zvanica prisustvovao je proslavi, kao i Gorbačov. Sličnu situaciju imali smo i na forumu u Davosu gde smo svirali za moćne svetske vladare“ dodao je poznati jagodinski muzičar.

ivica mMaksimović kaže da ne pamti kojim je političarima svirao i da je to manje važno, ali je bitno da je svirao muzičarima koje izuzetno poštuje.

„To su Al Di Meola koji je moj idol iz mladosti, Paco de Lucia električne gitare, fenomenalni muzičar. Takvih kao što je on nema više od pet na svetu. Velika mi je čast da sma svirao i pred Džonom Petrućijem (John Petrucci)“

Oni koji prate Maksimovića na društvenim mrežama, znaju da je svirao i za Moniku Beluči.

„Ona je takođe izuzetno harizmatična. Još uvek snima „Na Mlečnom putu“ i kažu da opušteno ide na pijacu, kreće se u narodu. Ona je proporcijalna, prelepa žena, mirna je, tiha. Bilo mi je zadovoljstvo da je upoznam“ rekao je Maksimović.

Emir Kusturica je na proslavi godišnjice „Raša tudej“ nastupio sa svojim „No smoking orkestra“. On je naveo da ga je na proslavu zvala glavni urednik te televizije, koja je istinski zaljubljena u njegove filmove i umetnost, koja se opire komercalizaciji.

„Za razliku od zapadnih glavnokomandujućih televizija, koje svet predstavljaju linearnim slikama, „Raša tudej“ to prikazuje kompleksnije. Ono što je u Srbiji teško zamislivo, u Rusiji je sasvim moguće, nema tu puno mistike – rekao je Kusturica.

Inače, Ivia Maksimović, čuveni gitarista Jagodinac, poslednji put svirao je u Jagodini osamesetih godina prošlog veka i želja mu je da nastupi na koncertu u svom gradu. Do sada je objavio neverovatnih 1.500 albuma.

 

3 KOMENTARA

 1. Nije objavio, nego ucestvovao u snimanju tolikog broja albuma. Da je zaista toliko objavio, bio bi to nevidjeni svetski rekord koji nikada nebi mogao biti prevazidjen

 2. Drago mi je da je moj imenjak ovako uspio,zadivljen sam.
  Pre 40 godina Bosanska Dubica ekskurzija osnovna škola bratimljenje.
  Ti i Zoran ste kod nas bili gosti. Danas sam se čuo sa Zoranom i on me prijatno iznenadio.
  Ako ovo pročitas i nekad astigneš javi se

 3. proslavio je ivica srpsku gitaru,mnogo vise nego sto ce se saznati u jagodini.
  on je skroman i duhovan.to se vidi i cuje na koncertima isto toliko koliko zraci njegov temperament i muzikalnost kroz gitaru.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime