„JAGODINSKA NIJAGARA“ PUŠTENA U RAD, NA OTVARANJU NEKOLIKO HILJADA LJUDI

0

U Jagodini je sinoć otvoren prvi veštački vodopad u Srbiji za koji domaćini kažu da će biti najveća turistička atrakcija u regionu, a koji bi trebalo da uposli 200 radnika.

Veštački vodopad se nalazi u izletištu Potok, u neposrednoj blizini Akva parka, Zoološkog vrta, Muzeja voštanih figura i Vivo šoping parka.

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković rekao je na otvaranju da je veštački vodopad prava „turistička fabrika“ koja će zaposliti 200 radnika, navodeći da su ispred izletišta Potok napravljene tezge za one koji se bave starim zanatima, koji će svoju robu prodavati turistima.

1 2 3 4
Marković je podsetio da je prošle godine Jagodinu posetilo 400.000 turista i ocenio da će ih u 2015. biti oko 700.000.
Prema njegovim rečima, u Jagodini postoje dve industrijske zone – jedna koja pripada Italijanima, Rusima i Nemcima, za koju se očekuje da će do kraja godine uposliti 2.500 građana, i turistička koja će uposliti oko 1.000 radnika.
Marković je rekao da Jagodina jedan od tri grada u Srbiji koji je ostvario suficit od 32 miliona evra. On je izrazio očekivanje da će od 1. do 7. septembra biti otvorena fabrika „Vibag“ površine 64.000 kvadratnih metara u kojoj će uhlebljenje naći 500 mladih ljudi.

5
Prema njegovoj oceni, vodopad koji je večeras u Jagodini otvoren i svi turistički potencijali grada mogu da konkurišu evropskim metropolama poput Beča i Pariza. On je istakao da su veštački vodopad projektovale arhitekte iz Jagodine, iz firme JKP „Standard“.
„Od večeras će cela Evropa videti ovaj najlepši vodopad, a naš grad će biti najveći turistički centar u Evropi“, zaključio je Marković.
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je na otvaranju da je od početka pratio projekat, ali da nije ni zamišljao da će vodopad izgledati „fantastično“.
„Ovo je dokaz da ljudi u Srbiji u našim gradovima i opštinama treba da budu kreativni i kvalitetnim idejama naprave nešto u njima“, naveo je Antić.
9Prema njegovim rečima, vodopad je prava pozivnica za ljude iz Srbije i regiona da posete Jagodinu i jedan korak ka cilju da taj grad „izađe iz okvira naše zemlje“ i postane regionalni turistički centar.
„Impresioniran sam i zaista nemam puno reči kojima bih podelio utisak“, zaključio je Antić.
Meštani i turisti sa kojima je na otvaranju vodopada razgovarao reporter Tanjuga impresionirani su i veruju da će vodopad obogatiti turističku ponudu grada, uz postojeće turističke kapacitete.

Tanjug, foto Infocentrala

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime