JAGODINSKA I KINESKA KOMPANIJA POTPISALE UGOVOR O IZVOZU PILEĆEG MESA

0

Kompanija „Food star“ iz Jagodine potpisala je sa kineskom kompanijom „Golden sea pearl“ ugovor o izvozu 50 tona pilećeg mesa mesečno u Kinu.

Ugovor je, kako se navodi u saopštenju, potpisan u prisustvu ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga i predsednika Skupštine grada Jagodina Dragana Markovića Palme.

Marković je zahvalio kineskom ambasadoru što je na jagodinsko tržište doveo jednu od najvećih kineskih kompanija u toj oblasti.

„Mi smo iskoristili posetu predsednika Vučića Kini, koji je razgovarao sa predsednikom Kine Si Djinpingom i više kineskih kompanija. Predsednik Si je dao zeleno svetlo kineskim kompanijama da saradjuju sa Srbijom. Mi moramo da iskoristimo to prijateljstvo sa Kinom i da ne čekamo samo na predsednika Srbije, ministra inostranih poslova i ministra trgovine, već da svi gradovi i opštine vide šta mogu sami da urade„, rekao je Marković.

Kako je dodao, mogućnost je stvorena, a sada treba koristi prednosti koje Srbija ima u odnosima sa Kinom.

Ambasador Li Mančang je istakao da se zahvaljuje, kako je rekao, prijatelju Draganu Markoviću što je jedna kineska kompanija potpisala ugovor sa kompanijom iz Jagodine svetskog nivoa po kvalitetu.

„To je prvi korak “ kaže ambasador i dodaje da se slaže sa tim da sada je velika šansa da se krene u dalju saradnju .

Vlasnik kompanije „Food star“ iz Jagodine Dragoslav Milisavljević je pojasnio da će njegova kompanija zbog ugovora sa kineskom kompanijom udvostručiti proizvodnju na 50.000 klanja mesečno.

U saopštenju se navodi i da je predstavnica kineske kompanije „Golden sea pearl“ najavila da će oni u drugoj fazi otkupiti kompletnu proizvodnju jagodinske kompanije, te da sledi i potpisivanje ugovora sa jagodinskim „Agroživom“, takodje o izvozu pilećeg mesa iz Jagodine u Kinu.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime