JAGODINI URUČENO PRIZNANJE TESLINE MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE

0

Predsedniku Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi, u Vašingtonu je uručeno priznanje Tesline međunarodne organizacije sa sedištem u Filadelfiji. Zahvaljujući se na priznanju Marković je rekao da je Srbija ponosna na Nikolu Teslu.
“ Nikola Tesla je bio Srbin i on treba da bude motivacija za ceo srpski narod i da stalno pominjemo ime našeg i svetskog velikog naučnika. Niko ne mođe da nam otme Nikolu Teslu. Moja poruka za Hrvate i sve koji misle drugačije je da je Nikola Tesla Srbin i da je Srbija ponosna na Nikolu Teslu “ rekao je Marković i podsetio da u Muzeju voštanih figura u Jagodini, postoje dve Tesline figure, po jedna iz mlađih i starijih dana.
Markoviću je priznanje uručila Zvezdana Stojanović, predsednica Tesline međunarodne organizacije za Teslinu naučnu fondaciju iz Filadelfije.
“ Naša organizacija je u januaru u Njujorku imala konferenciju, gde je povodom takmičenja koje je u junu održano u Srbiji, u vezi sa znanjem o Nikoli Tesli između škola koje nose njegovo ime u celoj Srbiji, prvo mesto dodelila srednjoj školi „Nikola Tesla“ iz Jagodine, čija su dva učenika i jedna profesorka bili najbolji i zato smo odlučili da ovo priznanje dodelimo vama i gradu Jagodini „, izjavila je Stojanović i dodala da je u toku izrada projekta izgradnje replike Tesline laboratorije iz Kolorado Springsa uz nadu da će ista moći da se izgradi u Jagodini.
Marković je Zvezdani Stojanvić uručio plaketu grada Jagodine.
“ Dolazak u SAD mnogo znači za mene lično i moj grad. Ja sam čovek kada obiđe neku državu obično nešto preslika i tako nešto napravi u Jagodini. Još uvek vam neću reći o čemu se radi “ izjavio je Marković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime