JAGODINAC, MILOŠ JAKOVLJEVIĆ – POTPREDSEDNIK SKUPŠTINE TENISKOG SAVEZA SRBIJE!

1

Teniski savez Srbije ima novog predsednika i rukovodstvo. Kao što je bilo i najavljivano prethodnih meseci, sada je na izbornoj skupštini održanoj u ponedeljak i potvrđeno. Novi predsednik TSS-a je Mirko Petrović, generalni direktor kompanije “Dunav osiguranje”, a na toj poziciji je zamenio Vuka Jeremića. Jagodinac, Miloš Jakovljević izabran je za jednog od potpredsednika Skupštine TSS. Za Infocentralu Jakovljević komentariše:

„Za mene je velika čast što sam na mesto potpredsenika Skupštine Teniskog Saveza Srbije izabran na predlog Gorana Đokovića. Drago mi je da sam dobio poverenje svih članova skupštine.  Mojim izborom je ukazano veliko poštovanje prema veteranskoj organizaciji i dobili smo mesto u Savezu koje zaslužujemo i po svojoj brojnosti i kvalitetu organizacije. Naravno, ovo je samo još jedan potsticaj da radimo još bolje i više kako bi tenis približili svim uzrastima i pokazali da se ovim sportom možete baviti sa šest ali 66 godina“ rekao je Jakovljević.

Na skupštini je učestvovalo 107 klubova iz cele Srbije. Za predsednika Teniskog Saveza i Predsednika Upravnog Odbora je izabran Mirko Petrović a za poptredsednika Goran Đoković.

Upravni odbor čine i predstavnici četiri regiona kao i predstavnici četiri najveća kluba u Srbiji koji su birani po principu najboljih u svojim regionima. Pored ljudi iz tenisa, našla su se imena i vlasnika ozbiljnih privatnih firmi kao i ime Generalnog Direktora NIS Kirila Kravčenka.

Predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije je Milan Jerinkić, a drugi potpredsednik pored Miloša Jakovljevića je Predrag Petronijević.

Novi predsednik TSS Mirko Petrović smatra u ovom trenutku najvećim problemom “belog sporta” u Srbiji – opadanje broja dece koja treniraju tenis.

– Tendencije koje postoje su zabrinjavajuće, jer imamo manji broj igrača u klubovima i manje dece. Zato moramo nešto preduzeti, a tu pre svega mislim na povećanje nivoa znanja trenera i razvojnih programa. Moramo se vratiti na to da je bitniji prvi u gradu, a ne prvi u svetu. Učinićemo sve da tenis bude zabavan za decu, a jeftiniji za roditelje – kazao je Petrović koji je potvrdio da će i Marijan Vajda, Đokovićev trener učestvovati u radu Saveza.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime