JAGODINA ODLIČAN DOMAĆIN KOŠARKAŠIMA U KOLICIMA

0

U subotu 10.10.2020. godine u Hali sportova JASSA u Jagodini je odigrana prijateljska utakmica košarke u kolicima između KKK „Nais“ i KKK „Soko“. Organizatori utakmice su Grad Jagodina, Jagodinski sportski savez, Savez košarkaša u kolicima Srbije i KKK „Nais“. Nišlijama je na megdan izašao favorizovani KKK „Soko“, klub koji je formiran početkom maja prošle godine, ali je sastavljen je od igrača višestrukog šampiona Srbije, KKK „Singidunum“. KKK „Soko“ je opravdao ulogu favorita i ubedljivo pobedio KKK „Nais“.


Ekipa KKK „Nais“ je i pre utakmice najavljivala da je rezultat u drugom planu, već je cilj uigravanje ekipe za narednu sezonu koja počinje za nekoliko sedmica.Trener Miljan Hadžović je eksperimentisao na poziciji graditelja igre sa Ovunčom Erdevičilerom, a dao je šansu i veliku minutažu svim igračima.
„Rezultat nam je bio u drugom planu. Plan je bio da utakmicu igraju svi kojim tokom sezone nisu mnogo igrali. Zadovoljan sam kolektivnom igrom u odbrani, jer smo sveli jednu napadačku ekipu na ispod 50 poena. Posebno je u odbrani individualno zadovoljio Stevanović-Orelj čija je igra obilovala defanzivnim skokovima, blokadama i presečenim loptama. Tranzicija iz odbrane u napad je bila loša, osim kod Peralovića. Brine me veliki broj promašenih zicera od igrača od kojih se očekuje najviše.

U realizaciji je na visini zadatka jedino bio Nonković, koji bi sa novim kolicima bio otkrovenje sledeće sezone. Nastavićemo da radimo i da igramo prijateljske utakmice.“ – rekao je trener i igrač KKK „Nais“, prof. Miljan Hadžović.
Ocena svih učesnika je da je domaćin u organizaciji utakmice bio besprekoran. Predstavnici oba kluba nisu krili oduševljenje gostoprimstvo i uslovima u Jagodini.
„Zahvaljujem se Gradu Jagodina u Jagodinskom sportskom savezu što su nas ugostili u Jagodini. Uslovi za organizaciju utakmica, čak i turnira košarke u kolicima su besprekorni, dok je gostoprimstvo besprekorno. KKK „Soko je krenuo da se i takmiči i drago mi je da je u našoj istoriji prva utakmica odigrana protiv naših sportskih prijatelja iz Niša. KKK „Nais“ postaje organizaciono vrlo, vrlo ozbiljan klub za naše uslove.“ – samo reči hvale za domaćine i protivnike je imao prvi čovek KKK „Soko“, pukovnik Veselko Plazačić.
Inicijativa za ovu utakmicu je krenula od poznatog jagodinskog sportiste i sportskog radnika, Nemanje Ivanovića, bivšeg studenta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Prisutne je pozdravio i Zoran Gligorijević, predsednik Jagodinskog sportskog saveza.
„Odigravanje ove utakmice je početak organizacije mnogih sportskih aktivnosti osoba sa invaliditetom. Trudili smo se da budemo dobri domaćini, a od ovih ljudi smo puno naučili. Fascinirani smo sa njima. Vrata našeg grada su za njih uvek otvorena.“ – rekao je Zoran Gligorijević.
Utakmici je prisustvovao i generalni sekretar Saveza košarkaša u kolicima Srbije, Mladen Pajević, sa obećanjem da će jedno kolo prvestva Srbije naredne godine odigrati u Jagodini.

KKK „Nais“ : KKK „Soko“ 19:45 (12:2, 11:7, 14:4, 8:6)
Sudije: Zdravković (Niš), Sibinović (Niš)
Hala sportova JASSA, Jagodina
KKK „Nais“: Vasiljković 3, Peralović 2, Hadžović, Šimandli, Krstić, Stevanović Orelj, Kato 2, Erdevičiler 4, Nonković 6, Dinić 2, Kostić (kap.).
KKK „Soko“: Jovanović 4, Cvijanović 13, Rabrenović, Vukašinović 12, Plazačić 8 (kap.), Mitrović 8.

Prethodni tekstPotreban operater za brizganje plastike – FAS Jagodina
Sledeći tekstKiša i pad temperature

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime