Jagodina nagradila maratonce koji su sa drugarima u invalidskim kolicima ispisali istoriju

0

Treći po redu maraton u Jagodini, koji je održan 31.03. obeležili su Aleksa Petrović i Danijel Stoiljković, koje kolica nisu sprečila da učestvuju i istrče maraton. Njih je Jagodina nagradila novčanim iznosom od po 30.000 dinara za Aleksu i Danijela i po 20.000 dinara njihovim pratiocima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Nagradu im je danas uručio direktor Sportskog saveza Zoran Gligorijević

Njima su u ovome pomogla petorica drugara: Nemanja Ivanović, Marko Gajić, Nikola Milenković i Nemanja i Nikola Milošević.
„Bio je veliki izazov istrčati ceo maraton, odnosno 42 kilometara. Ali bilo je s druge strane i lako jer sam pored sebe imao moju braću, moje prijatelje. Bodrili smo se međusobno i iako smo oko tridesetog kilometara imali krizu, kroz šale smo uspeli da ohrabrimo jedni druge i da istrčimo do kraja.“ – kaže Nemanja Milošević.
Grad Jagodina je prepoznao hrabrost i odvažnost ove družine i njihov poduhvat nagradila sa novčanim iznosom od po 30.000 dinara za Aleksu i Danijela i po 20.000 dinara njihovim pratiocima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Nagradu im je danas uručio gradonačelnik grada Jagodina.
Cilj im je, kako kažu, da obezbede Aleksi i Danijelu nova kolica, kako bi im svima bilo lakše.
Nemanja nam je ispričao i jednu anegdotu:
„U toku maratona sreli smo i predsednika opštine Dragana Marković Palmu, koji nas je pitao „Deco šta radite, svaka vam čast na ovome“. Odgovorio sam mu da pišemo istoriju i da smo prvi u Srbiji koji trče maraton sa osobama sa invaliditetom i prvi u istočnom delu Evrope koji su to uradili“.
Bravo momci, istorija je ispisana!
T.P.
Prethodni tekstPožar u A1
Sledeći tekstSaobraćaj u prekidu zbog nesreće posle skretanja za Majur

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime