„JAGODINA MOJ GRAD“ NA TRIBINI U MILOŠEVU

0

U ponedeljak, 18. aprila u Domu kulture u Miloševu održana je tribina koalicije „Jagodina – moj grad“ koja se na listiću za lokalne izbore nalazi pod rednim brojem 7. Na tribini su govorili kandidati za odbornike, Dragan Alempijević, Vladimir Ristić, Milan Milosavljević i Tamara Milenković.

Okupljenima se prvi obratio meštanin Miloševa, Vladimir Ristić kandidat za odbornika, koji je istakao goruće probleme ovog sela – nepostojanje vodovodne mreže, kao i zgradu osnovne skole koja je u problematičnom stanju. Ristić je prisutnima najavio da će se on kao odbornik zalagati da se pomenuti problemi što pre reše.

Svoje ideje iznela je i kandidatkinja za odbornicu, Tamara Milenković, iz Starog Laništa, koja je kao žena sa sela upoznata sa svim problemima i položajem žene koja živi i radi na poljoprivrednom gazdinstvu, ali i svih ostalih koji zive i rade u seoskoj sredini. Predstavila je svoj nacrt programa koji se sastoji od uvodjenja minimalnog penzionog osiguranja za sve žene koje rade na selu, od rešavanja administrativnih problema koje imaju poljoprivrednici pri registraciji gazdinstva, o bezbednosti mladih kao i dostupnost svih programa kulturnog razvoja omladine na selu.

–          Samo vaš glas može nam omogućiti da ove ideje sprovedemo u delo. Ovo su rešenja koja mogu velikom broju poljoprivrednika i ostalih meštana seoske zajednice da pomognu i omoguće kvalitetniji život. Zato je neophodno da 24. aprila izadjete na glasanje i svoj glas date listi broj 7.

Alempijević je ovom prilikom govorio i kao kandidat za narodnog poslanika u republičkom parlamentu na listi br. 2 „Za pravednu Srbiju“ Demokratska stranka, o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji. Naglasio je da je poljoprivredna delatnost neodgovornom politikom vladajuce strukture dovedena do ruba propasti, jer se zarad ekstra profita pojedinaca dovode inostrane firme koje direktno ugrožavaju opstanak domaće proizvodnje. Takodje je dodao da ništa nije učinjeno ni kada je industrijska proizvodnja u pitanju. Kao primer naveo je fabriku kablova, gde vladajuća stranka za četiri godine nije uspela da pronađe adekvatno rešenje i sačuva ovaj jagodinski gigant od koga zavisi egzistencija više hiljada ljudi.

-Nezamislivo je da u 21. veku svaka kuća nema priključak na gradski vodovod, ili da uopšte ne postoji vodovodna mreža kao što je to slučaj u Miloševu i okolnim selima. Prioritet koalicije „Jagodina – moj grad“ kada uđe u lokalni parlament je da ovo pitanje bude među prvima na dnevnom redu.

Prisutne meštane je naročito zanimalo da li koalicija ima jasan plan kada je poljoprivredna proizvodnja u pitanju, gde je gospodin Alempijević izneo jedan od prioritetnijih programa koalicije, kandidata za odbornike Marka Petrovića, koji se tiče zadrugarstva. Naglasio je da je donošenje agrarnog budžeta lokalne samouprave više nego neophodno. Koalicija je svesna ove činjenice i u osnovu svog programa stavila je agrarni budžet.

Nakon pojedinačnog izlaganja kandidata, g. Alempijević je dodao da cilj kampanje, a ujedno i praksa koju koalicija želi da uvede nakon izbora, je da nema obećanja već da gradjani u direktnom razgovoru ukažu na svoje probleme i potrebe i pozvao sve prisutne da se uključe u razgovor. Meštani su tom prilikom izneli svoju zabrinutost jer su primetili da u ranim jutarnjim časovima kroz njihovo selo prolaze kamioni „Zorke“ Šabac i sumnjaju da oni odvoze, prema njihovim rečima, hemijski otpad na deponiju Gigoš. Takođe, izrazili su želju da se neko od nadležnih oglasi po ovom pitanju i razjasni njihove sumnje, jer se boje za svoje zdravlje.

Pored ovog problema, prisutni su najviše bili zainteresovani za program koalicije koji se odnosi na poljoprivredu, odnosno osnivanje zadruga i agrani budžet.

Na kraju, gospodin Dragan Alempijević se zahvalio svim prisutnima na konstruktivnom razgovoru i obećao da će se ponovo videti za par meseci, a za sada ih je pozvao da na glasačkom listiću za lokalne izbore zaokruže broj 7 i daju svoj glas koaliciji „Jagodina – moj grad“.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime