Jagodina i Svilajnac jedine opštine iz Pomoravskog okruga koje su ispunile uslove

0

Jagodina i Svilajnac jedine su opštine iz Pomoravskog okruga koje su ispunile uslove i potpisale ugovor sa Ministarstvom energetike o dodeli sredstava lokalnim samoupravama za povećanje energetske efikasnosti.

– Poziv je trajao mesec dana, a interesovanje lokalnih samouprava je bilo veliko. Sve kriterijume je ispunilo 67 lokalnih samouprava. Ovo je važan dan za sve. Za državu, gradove i opštine, ali i za svakoga od nas, za svako domaćinstvo, koje će moći da zameni stolariju, izolaciju, kotlove za grejanje – rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Prvi javni poziv ide prema kompanijama koje će morati da ispune uslove, odnosno da garantuju cenu, rokove i kvalitet. Rok za poziv kompanijama koje raspisuju lokalne samouprave je 10. jul.

– Sledeći korak je poziv građankama i građanima koji su zainteresovani za ovaj projekat. Sve mora biti javno, dostupno i svi rokovi moraju biti poštovani – kazala je Mihajlović, dodajući da očekuje prve ugovore sa građanima u avgustu, a radove u septembru, kao da i će se vršiti kontrola procedura i radova, te najavila do kraja godine još jedan javni poziv.

 

Prethodni tekstPatrijarh srpski Porfirije služiće liturgiju u Hramu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu
Sledeći tekstGori deponija Buljanka kod Paraćina, moguće zagađenje širom Pomoravlja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime