IZAŠAO NOVI BROJ LEVAČKIH NOVINA

1

U Rekovcu je izašao drugi broj štampanog izdanja Levačkih novina. U eri gašenja medija, mladi novinari Levča uspeli su da izdaju još jedan broj na koji se čekalo više od godinu dana. Pokretač i glavni urednik lista, Dejan Mihajlović, kaže da je razlog ne štampanja novina finansijske prirode.

levacke 1-Glavni problem zašto nije izlazilo štampano izdanje je bio finansijske prirode. Finansiramo se od reklama i sponzora.  U novom broju pokrilo smo sve značajne teme iz levačkog kraja, a mnogih tekstova ima i na internet izdanju. U Levču smo jedini medij. Mi smo kraj u kome nema čak ni radio stanice. Ovo je deo Srbije u kome se ne isplati držati bilo kakve medije. Osuđen si na propast. Tržište je slabo, retko ko hoće da se reklamira, a od prodaje ne možeš da obezbediš novac za sledeći broj – priča urednik Levačkih napominjući u šali da je izlaženje novina u Levču svedeno na „nepotreban luksuz“.

Cilj je da list izlazi jednom mesečno, a ukoliko se obezbede sredstva za treći broj, on će izaći krajem novembra.

– Prvi objavljujemo detalje boravka Dobrice Ćosića u Nadrlju, imamo tekst o pokretanju pogona vinarije Levač u Rekovcu itd. Jedan kontigent novina redakcija će poslati u inostranstvo gde vlada veliko interesovanje za našim časopisom kod naroda koji je rodom iz Levča – priča Mihajlović.

List je štampan u tiražu od 1.000 primeraka na 24 strane. Inače, prvi broj Levačkih novina izašao je 15. jula 2013. godine. Internet izdanje možete naći na adresi www.levackenovine.com

 

 

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime