IZAŠAO NOVI BROJ LEVAČKIH NOVINA

1

U Rekovcu je izašao drugi broj štampanog izdanja Levačkih novina. U eri gašenja medija, mladi novinari Levča uspeli su da izdaju još jedan broj na koji se čekalo više od godinu dana. Pokretač i glavni urednik lista, Dejan Mihajlović, kaže da je razlog ne štampanja novina finansijske prirode.

levacke 1-Glavni problem zašto nije izlazilo štampano izdanje je bio finansijske prirode. Finansiramo se od reklama i sponzora.  U novom broju pokrilo smo sve značajne teme iz levačkog kraja, a mnogih tekstova ima i na internet izdanju. U Levču smo jedini medij. Mi smo kraj u kome nema čak ni radio stanice. Ovo je deo Srbije u kome se ne isplati držati bilo kakve medije. Osuđen si na propast. Tržište je slabo, retko ko hoće da se reklamira, a od prodaje ne možeš da obezbediš novac za sledeći broj – priča urednik Levačkih napominjući u šali da je izlaženje novina u Levču svedeno na „nepotreban luksuz“.

Cilj je da list izlazi jednom mesečno, a ukoliko se obezbede sredstva za treći broj, on će izaći krajem novembra.

– Prvi objavljujemo detalje boravka Dobrice Ćosića u Nadrlju, imamo tekst o pokretanju pogona vinarije Levač u Rekovcu itd. Jedan kontigent novina redakcija će poslati u inostranstvo gde vlada veliko interesovanje za našim časopisom kod naroda koji je rodom iz Levča – priča Mihajlović.

List je štampan u tiražu od 1.000 primeraka na 24 strane. Inače, prvi broj Levačkih novina izašao je 15. jula 2013. godine. Internet izdanje možete naći na adresi www.levackenovine.com

 

 

Prethodni tekstU REKOVCU PAO PRVI SNEG
Sledeći tekstAh, te dosadne bebe…

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime