Istraživanje NSPM – Vlast u vođstvu, ali razlika nikad manja

0

Oktobarsko istraživanje javnog menja Nove srpske političke misli pokazuje da je vlast u vođstvu, ali da razlika nikad nije bila manja.

„Da se sutra održavaju parlamentarni izbori, 38.5% građana bi glasalo za listu „SNS – Aleksandar Vučić/ Miloš Vučević“; 9,6% za listu „SPS/JS – Ivica Dačić / D.M. Palma“; 9.1% za „opoziciju, ali ne znam tačno za koga“; 6,2% listu za „SSP/PSG – D. Đilas/ M. Tepić/ P. Grbović“; 5,6% za listu „Dveri/ Zavetnici–B. Obradović/ M.Đ. Stamenkovski“; 4,2% za listu „Novi DSS/POKS –Miloš Jovanović/ V. Mihailović“; 3,8% za listu „SRCE – Zdravko Ponoš“; 3,6% za listu „Ekološki ustanak – A. Jovanović Ćuta“; 3,3% za listu „NS/ DJB – Vuk Jeremić/ Saša Radulović“; 3,1% za „DS – Zoran Lutovac/ Srđan Milivojević“ i 3,1% za „NPS – Miroslav Aleksić/ Bora Novaković“.

Od ispitanika koji biraju opozicione liste, 64,5% se slaže da opozicija bi trebalo da nastupi u dve kolone – sve „nacionalne“ stranke u jednoj, a „proevropske“ stranke u drugoj, 16,4% je protiv, a 19,1% nema stav.

Na pitanje „Da li mislite da je pozicija Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji danas jača ili slabija nego pre dolaska ove vlasti?“, 50,4% građana smatra da je pozicija Srbije pod sadašnjom vlašću danas slabija, 14,2% smatra da je „jača“, 10,2% smatra da je pozicija „ista“, dok 25,2% nema stav“ navodi se u istraživanju NSPM.

Rezultate istraživanja koje obuhvata i druga pitanja možete pogledati na linku OVDE

Prethodni tekstUčenici OŠ „17.oktobar” zasadili drvo u dvorištu MNMU kao simbol života i rađanja
Sledeći tekstRadovi u selima Roćevac i Đurinac (Svilajnac)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime