ISTRAGU PROTIV RADENKOVIĆA VODIĆE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U JAGODINI

0

Istragu protiv bivšeg pomoćnika načelnika Uprave kriminalisticke policije (UKP) Dejana Radenkovića (45) i još troje okrivljenih sprovešće Više javno tužilaštvo u Jagodini, rečeno je danas Tanjugu u beogradskom višem tužilaštvu.
Oni su uhapšeni u utoraku akciji Službe za borbu protiv korupcije po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu, a danas treba da budu saslušani kod tužioca u Jagodini.

Pored bivšeg pomoćnika nekadašnjeg načelnika UKP-a Rodoljuba Milovića, slobode su lišeni i vlasnik firme „Gasop“ Radoslav Radenković (68) i finansijska direktorka te firme Mirela Spasić (42).

Takođe je uhapšen i šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Opštine Boljevac i predsednik Komisije za nabavku specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom Dejan Gavrilović (47).

Sumnja se da su oni od jula do 18. oktobra ove godine izvršili krivična dela davanje mita, primanje mita i falsifikovanje isprave, saopštio je juče MUP.

Kako je ukazano u saospstenju oni su u postupku javne nabavke specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom postupali suprotno Uputstvu za učešće na tenderu u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Srbije i Bugarske koji je sprovela opština Boljevac.

Preduzimali su, kako se objašnjava, radnje u cilju favorizovanja ponuđača privrednog društva „Gasop“, koje je 14. septembra 2017. izabrano kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke vrednosti od oko 15 miliona dinara.

Za ovu uslugu Radenković je, kako se sumnja, dao mito u iznosu od 1.000 evra Gavriloviću.

novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime