INTUICIJA, MOJA STARA PRIJATELJICA

0

bisaaaKoliko puta smo osetili neku neobjašnjivu nelagodnost, tihu jezu, u vezi neke osobe, a sve ostalo nam je govorilo drugačije. Naravno sebe nismo poslušali, kasnije se ispostavilo da je taj glas bio u pravu. Bilo je kasno.

Intuicija je naš unutrašnji glas i on se nalazi duboko unutar našeg uma, još uvek nedovoljno istraženom. Sva pitanja i svi odgovori se nalaze u nama. To je jednostavno nepojmivo ljudskoj logici, jer spoljni nadražaji su toliko jaki da su potpuno ometajući. Naš unutrašnji glas je bez zvuka, nema boju, niti oblik, zato ga vrlo često zanemarimo zavedeni fascinacijama koje nas okružuju.

Još nešto nama jako važno ometa naš unutrašnji glas, a to su naše želje. Žarko želimo da se stvari odigraju onako kako zamislimo u svom scenariju. Često ne čujemo ni tudje reči koje govore drugačije i koje pokušavaju da nas odvrate, a kamoli svoje unutrašnje šaputanje, bez tona i bez slike. A zapravo naš unutrašnji prijatelj je nepogrešiv i nikada nas neće izdati.

Instiktivno reagovanje ne treba mešati sa intuicijom, mada postoji sličnost, jer oboje potiču iz same dubine čovekovog bića. Instikt je surov i služi da pobegnemo od opasnosti. Intuicija nas može upozoriti na opasnost ali je jedna suptilna i fina manifestacija. Intuicija pokušava da nam skrene pažnju na nešto što ignorišemo i što u dovoljnoj meri ne umemo da prepoznamo. Zato je često mešamo sa maštom, jer obe prestavljaju nepresušan izvor energije, stvaralaštva i kreativnih ideja.

Intuicija je dar. Ona zahteva veru u sebe i razumevanje sveta u skladu sa svojom prirodom. Iznenadni nemir, žmarci po telu, leptiri u stomaku,naježena koža, bol u želucu, sigurni su znaci da naše telo želi nešto da nam kaže. Informacija koja nam može biti korisna, javlja se u vidu bljeska, koji nam na trenutak osvetli nešto do tada nam nepoznato.

Postoji mogućnost da se intuicija prizove u pomoć, kada smo u dilemi, da li nešto da uradimo na ovaj ili na onaj način. Da li je za nas bolje poći ovim ili onim putem? Udahnite duboko, izdahnite, ostanite u kontaktu sa sobom i svojim unutrašnjim bićem, postavite pitanje i dobiće te odgovor. Ne zaboravi te, svi odgovori su u vama. Ako su pitanja u vama, zašto se tamo ne bi nalazili i odgovori?

Biserka Jakovljević, psihoterapeut

Prethodni tekstU SVILAJNCU UBISTVO I SAMOUBISTVO! ZAKLAO ŽENU PA SEBE PRED DETETOM!
Sledeći tekstNINE JOŠ NEMA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime