Incident u kamenolomu na planini Baba? Povređeni radnici?

0
UG „Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje“ objavilo je danas da je na, kako navode, nelegalnom kopu Kruševac puta na ovoj planini došlo do teškog incidenta u kome su povređeni radnici.
„Prema našem saznanju juče 13-og jula u popodnevnim satima, na nezakonitom kopu Krušuvac puta, na planini Baba, desio se incident, sa ozbiljnim zakonskim prestupima.
Vozač ulte I.Dj. koji ne samo da nije prijavljen radnik, već i nema dozvolu za upravljanje ove gradjevinske mašine, prevrnuo se istom dok se u „kašici“ nalazio radnik S.S. koji je pored, kako saznajemo, polomljenog nosa, ugruvan… Dok je vozač I.Dj. primljen u urgentnoj službi radi dijagnostike povreda, pod navodom da je pao sa stube!! Što je lako proverljivo… Ulta koja je oštećena, prevezena je za Kruševac da bi se remontovala i da bi se prikrili tragovi oštećenja jer ovaj dogadjaj, normalno, nije prijavljen policiji“ naveli su članovi ovog udruženja.
Već mesecima traje borba ovog udruženja da se radovi u, kako kažu neleganom kamenolomu obustave jer ne postoje potrebne dozvole i jer miniranje izaziva oštećenja po prirodnu sredinu i po stanovništvo sela koje su u podnožju planine Baba.
 
„Krajnje je vreme da institucije ispitaju dogadjaj i krenu da rade posao koji je osnov njihovog postojanja. Procesuirati sve prestupnike i staviti tačku na ovaj vandalizam, pljačku državnog bogatstva u našoj opštini (ovim bi trebalo da se preispitaju od predsednika opštine do lokalnih institucaja, o svom stavu prema meštanima i samoj teritoriji opštine Paraćin), uništavanje ekologije i našeg životnog staništa!!! U kojoj državi ovako nešto može da se gura pod tepih?? Poštovani predstavnici institucija, podsećamo Vas i skrećemo pažnju po ko zna koji put – počnite da radite svoj posao za koji Vas mi gradjani Srbije, poreski obveznici plaćamo. Shvatite da ste Vi ovde zbog nas a ne mi zbog Vas, da država i opštine postoje zbog naroda a ne narod zbog istih!! Da li Vam je bilo koji investitor bitniji od nas gradjana?“ navodi u saopštenju UG „Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje“.
Infocentrala je kontaktirala „Kruševac put“ kako bismo dobili potvrdu o ovom događaju ali do objavljivanja teksta, potvrda nije stigla. 
Prethodni tekstPALMA : SRBI NEMOJTE DA PRODAJEMO GOLGOTU ZA JEFTINIJU KOKA KOLU U ALBANIJI. DELU OPOZICIJE PORUČUJEM PAS LAJE, VETAR NOSI A DELA OSTAJU VEČITO
Sledeći tekstU saobraćajki učestvovala tri šlepera

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime