„IMAM JOŠ DOSTA TOGA DA VAM KAŽEM, AL TO ĆEMO NA SUDU, DRAGI DIREKTORE“

0

U Ćupriji se situacija oko klostridije u bolnici, smrtnog slučaja jedne osobe i kako navode mediji, širenja zaraze kod drugih osoba, ne stišava. Posle svega što se dogodilo oglasilo se i Ministarstvo zdravlja koje je donelo odluku o smeni direktora Opšte bolnice u Ćupriji dr Marka Ilića (ovde).

marko ilicdr
smenjen dr Marko Ilić

„Priče koje su se pojavile u medijima da je bolnica zatvorena, da ne radi, to su potpuno deplasirane priče. Bolnica radi svakog dana uobičajeno. Desio se smrtni slučaj u jedinici intenzivne nege, radi se o bolesniku koji je primljen 6.oktobra zbog povrede skočnog zgloba, 8.oktobra je urađena operacija, rani postoperativni tok bio je dobar do 16.oktobra kada se pogoršalo stanje. Pacijent je preminuo 19. oktobra. Radi se analiza, očekuju se patohistološki rezultati koji će biti gotovi u sredu ili četvrtak“ rekao je za lokalnu televiziju dr Marko Ilić.

cerka umrle yePošto je ovaj snimak postavljen i na društvene mreže, javno se oglasila Ivana Stefanović, ćerka Dragice Pavličević (52) za koju se sumnja da je preminula usled zaraze klostridijom.

„Šta dotični zna i koliko je upućen u slučaj i tok lečenja moje majke? Da li je možda bio da je obiđe pa je upućen u situaciju, a? E pa zato, molim vas da ne donosite raznorazne zaključke i prognoze! Ja sam svakog dana bila u bolnici, ja sam sve i svašta videla i proživela za tih 15 dana. Ne zna ova persona kroz kakav pakao sam prošla. Ne zna kakav je osećaj ostati bez majke u 29 godina! Ne zna kako boli kad dete kaže „mama, gde je moja baka“. Ne dao Bog nikome ovakvu tugu. Ali daj Bože da se svi krivi, kazne, da im se oduzme licenca za rad. Imam još svašta nešto da Vam kažem ali neka, to ćemo na sudu, dragi direktore“ napisala je ćerka preminule Dragice.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar doneo je odluku o smeni vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Ćupriji Marka Ilića (SNS) zbog propusta u radu i organizaciji rada koje su dovele do pojave infekcije u toj zdravstvenoj ustanovi, saopštilo je danas resorno Ministarstvo.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime