I jagodinski advokati obustavili rad

0

Poslanici SNS-a pokušali su da ispod radara javnosti u Skupštini usvoje „autentična tumačenja“ tri zakona po kojima bi naplata troškova obrade kredita ponovo bila legalna. To praktično znači da bi palo u vodu oko 200.000 predmeta, u kojima su zaduženi građani tužili banke, ali bi, prema tvrdnjama advokata, bile preispitane i postojeće presude koje su do sada donete u korist građana, prenosi Nova.

Nakon najave i predloga za usvajanje Zakona kojim se omogućava da banke imaju pravo da naplaćuju troškove obrade kredita, kao i da mogu da stari postupci mogu reviziju postupka, te će građani morati da vrate sve što im je banka neosnovano uzela, kao i troškove sudskih postupaka, advokati su danas obustavili rad. Ni jagodinski advokati danas nisu radili. 

„Autentično tumačenje se odnosi na period od donošenja zakona, što će reći da bi Narodna skupština donela autentično tumačenje unazad od 1976. Svi oni koji su već naplatili troškove bili bi tuženi. Čak i ono što je naplaćeno bilo bi predmet sudskih sporova“, kažu advokati.

Prethodni tekstSaobraćajka kod Mijatovca
Sledeći tekstNožem izbodena dva muškarca

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime