Humanitarna akcija za trogodišnju Miu Žikić u Paraćinu

0

Humanitrna akcija za trogodišnju Miu Žikić koja boluje od kifoskolioze kičme u subotu, 21. septembra, u centru Paraćina!
Svi koji dođu na koncert Nataše Bekvalac mogu da u kutije predviđene za skupljanje humanitarne pomoći, ubace novac.
Nakon uredne trudnoće i carskog reza, četiri dana nakon rođenja Mia dobija sepsu i stafilokoku u nosu i tada je lekari prebacuju u KC Kragujevac gde provodi prvih mesec dana života. Mia je otpuštena iz Kliničkog centra Kragujevac sa dijagnozama hipotonija mišića i usporeni psihomotorni razvoj. Od hipotonije dobija kifoskoliozu kičme i od nepunih godinu dana života je na Klinici za rehabilitaciji u Beogradu.

Dobija mider kao pomagalo kako bi se stabilizovao trup i ispravio kičmeni stub da bi Mia mogla da sedi i da se kreće. Na žalost, ni jedan od ovih pokušaja nije bio uspešan i lekari dalje predlažu operaciju kičme i ugradnju šipke da bi se kičmeni stub ispravio. Mia je skoro od rođenja provela svoj život u bolnici. Kako bi se njeno stanje poboljšalo i kako bi mogla da sedi i samostalno se kreće, potrebna je operacija koju porodica nije u mogućnosti da finansijski isprati.

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstPALMA : POLJOPRIVREDNI PROIZVOĐAČ JE GOSPODIN POLJOPRIVREDNIK, A NE SELJAK
Sledeći tekstMeđunarodni skup oldtajmera u Paraćinu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime