HAPŠENJA I U JAGODINI

0

Pripadnici MUP uhapsili su jutros 49 osoba osumnjičenih za više koruptivnih dela, a pre svega za zloupotrebu službenog položaja u državnim organima, a za dve osobe se intenzivno traga. Među uhapšenima i zaposleni u paraćinskoj Poreskoj upravi i saobraćajci iz Jagodine, pod sumnjom na zloupotrebe i mito.

hapsenje

Među uhapšenima, u više gradova Srbije, nalaze se rukovodioci zaposleni u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja iz period Olivera Dulića, funkcioneri lokalnih samouprava, javnih preduzeća, Puteva Srbije, EPS-u, Poštama Srbije, ElektroKosmetu, kao i 12 saobraćajnih policajaca.

Kako je izjavio ministar unustrašnjih poslova Nebojša Stefanović, protiv 25 osoba policija je podnela krivične prijave u redovnom postupku .

„Sva ova lica su od 2007. do danas počinili više krivičnih dela i ostetili budzet Srbije, AP, više privrednih subjekata i fizičkih lica u iznosu od oko 7, 6 miliona evra“, rekao je Stefanović.

„Ovo je još jedan pokazatelj da policija neće stati u obavljanju ovog posla zajedno sa nadleznim tužilaštvima, i pokazaćemo da Srbija može da bude potpuno ozbiljna, poštena i pravična zemlja“, rekao je Stefanović.

(S. Vojinović/Tanjug)

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime