„HANTERKE“ I DALJE NOSE KRUNU MEĐU GUMENJACIMA, KEJT MOS ODGOVORNA ZA NJIHOVU POPULARNOST

0

Modna kuća “Hunter”, ikona u svetu gumenih čizama, najpopularnija je među publikom velikih svetskih muzičkih festivala, a reputaciju na modnoj sceni izgradili su zahvaljujući modernom dizajnu i bojama u kojima se izrađuju.

Hunter-Boots

“Hunter” čizme dizajnirane su pre više od 150 godina kako bi osvojile britanski neravan teren i izdržale nepredvidive vremenske uslove. Izrađuju se od prirodne gume (kaučuka), čime se postiže čvrstina, gipkost i obezbeđuje mnogo prednosti u odnosu na čizme proizvedene od veštačkih materijala.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Najviše zasluge u delu popularizacije ovog brenda, ali i trenda nošenja gumenih čizama kao dela svakodnevnog outfita, imaju britanska manekenka Kejt Mos, američke dive Anđelina Džoli i Madona.

Kako su gumene čizme postale toliko popularne? Jednostavno, pre nekoliko godina britanska manekenka Kejt Mos je obula obične „hunter“, ukombinovala ih sa kratkim teksas šortsom i pojavila se u tom izdanju i van blatnjavog festivala Glastonberi.

Kombinacija prodata. Isto važi i za „ugg“ čizme, baletanke, uske farmerke, sakoe do struka, Luj Vitonov šal od kašmira sa leopardovom šarom, a sada je vratila u modu blejzere i plitke čizme. Nije čudo što kada je Kejt Mos u pitanju važi priča da joj nedeljno stižu kamioni odeće poznatih kreatora, koji je mole da obuče nešto njihovo jer znaju da će – ako paparaci fotografišu poznatu Britanku u njihovoj odeći, sutradan svi koji drže do mode kupiti to isto.

Zato i nije iznenađujuće što je prestižni modni magazin Vog proglasio upravo Kejt za najbolju odevenu ženu decenije. „Ona svakog trenutka izgleda šik i opušteno. Biramo osobe koje su kreativne, žene koje izgledaju kao da nose odeću koju baš žele da imaju na sebi“, objasnila je Aleksandra Kotur jedna od urednica Voga, čije naslovne strane je Kejt Mos krasila više od 40 puta.

I utisak je da zaista u proteklih deset godina niko kao Kejt nije imao toliki uticaj na ženski stil odevanja. Jasno je da modne diktate odavno ne postavljaju samo dizajneri. Način na koji treba kombinovati odeću jednog dizajnera ili je miksati sa kreacijama drugog, odnosno kako i šta treba nositi zapravo je u rukama takozvanih fashionista ili baš tih ikona stila koje svakodnevno viđamo u modnim i „lifestyle“ magazinima. Lista ovih likova, iako podrazumeva čitav svet, poprilično je kratka, a na njenom čelu je s pravom žena koju svi toliko vole da kopiraju. Kejt Mos je tokom godina razvila svoju jedinstvenu modnu formulu. Ona uživa da krši pravila, ali ujedno se striktno drži osnova – šta može, a šta ne. Za Kejt kada su dnevna izdanja u pitanju sve počinje sa farmerkama. Kada su sve devojke nosile džins sa spuštenim strukom, Kejt je prkosila u onima sa visokim strukom – i naravno ubrzo su svi ispoštovali njenu odluku. Mosova je odavno shvatila da ne treba slepo pratiti modu i držati se isključivo aktuelnih krojeva, te zato je često možemo videti u vintidžodeći, u materijalima koji se jednostavno više ne proizvode. Kejt uvek izgleda kao da se spremila za 10 minuta, tako je i kada je na crvenom tepihu. Stara je priča da se filmske i muzičke zvezde često postide kada vide Kejt, jer ona u odnosu na njih ne izgleda „zacementirano“ i kao da je na njenom izgledu radio čitav tim stilista, šminkera i frizera, što i jeste slučaj kada su u pitanju „ostali“.

Modne stručnjake oduševljava kako nosi „nespojivo“. Uvek se pitaju – ko bi osim nje mogao tako dobro da izgleda u viktorijanskoj košulji u kombinacije sa PVC pantalonama, u pank čizmama i šljokastoj haljini, elegantnoj toaleti sa kaputom u leopard dezenu… Odgovor na ta pitanja još uvek nisu našli.

Prethodni tekstDECA POSETILA STARE
Sledeći tekstDARKO MILETIĆ: ALARMANTNO POVEĆAN BROJ KARCINOMA U JAGODINI I POMORAVLJU, NI MOJA ŽENA NE IDE NA PREGLED

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime