GRADONAČELNICI SMEDEREVA POTVRĐENA PRESUDA – 15 MESECI ZATVORA!

1

Sudsko veće Višeg suda u Smederevu, kojim je predsedavao sudija Dragoslav Milanovića, u ponovljenom postupku potvrdilo je svoju prvobitnu presudu gradonačelnici Smedereva dr Jasni Avramović i izreklo kaznu zatvora od 15 meseci zbog primanja mita.

Veće je, kako stoji u obrazloženju presude, utvrdilo da je ona kao lekar infektolog smederevske bolnice, omogućila pojedinim pacijentima sticanje nelegalnih penzija, a za uzvrat primila novac, počinivši time krivično delo primanja mita u produženom trajanju.
Ponavljanje postupka je usledilo nakon rešenja Apelacionog suda u Beogradu, posle izjavljene žalbe optužene Jasne Avramović. Saslušani su novi svedoci, a dokazni postupak je ovoga puta izveden čitanjem. I tužilaštvo i odbrana ostali su pri stavovima izrečenim tokom prvog postupka koji je okončan početkom juna prošle godine osuđujućom presudom.

 – Viši sud nije poštovao odluku Apelacionog suda, nije mogao da se izdigne iznad politike. Jer, ovo je politička odluka, sramotna za Viši sud i za pravosuđe. Jedino dobro je što se više nećemo vraćati ovom sudu. Apelacija će reći završnu reč, jer ja ću se, naravno, žaliti – rekla je gradonačelnica Smedereva po izlasku iz sudnice.
Blic, foto Beta
Prethodni tekstBATUTU PRIJAVLJENA EPIDEMIJA GRIPA U POMORAVLJU
Sledeći tekstU SREDU SVE UPOLA CENE!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime