GORAN MILANOVIĆ NA ČELU ZAJEDNICE SUPERLIGAŠA, LAZOVIĆ ODUSTAO

0

Zajednica Super lige dobila je novog predsednika, jednoglasnom odlukom članova Skupštine izabran je Goran Milanović iz Jagodine.
Neposredno pred početak sednice od kandidature je odustao predstavnik Javor Matisa Dragomir Lazović, tako da za razliku od ranijih sednica, ovoga puta nije bilo preglasavanja.

Za potpredsednike su izabran Vladimir Đorđević (Mladost Lučani) i Drakče Dimitrijević (OFK Beograd), dok su na starim funkcijama, uz maksimalnu podršku na sednici, ostali generalni sekretar Branislav Delić i direktor Super lige Vladimir Bulatović.

Kompletan izborni proces trajao je 15 minuta, dok je sednica Izvršnog odbora bila nešto duža, a članovi ovog tela zadržali su se u sali za sednice u Staroj Pazovi oko jednog časa.

– Moramo da uredimo odnose između Zajednice Super lige i FSS, ako hoćemo da napredujemo. Imamo tu mnogo primera kao što je Premijer liga, Primera… Odnosi između saveza i tih liga su sasvim drugačiji – istakao je Goran Milanović, novi predsednik Zajednice Super lige.

Šta bi to konkretno značilo, odnosno kako unaprediti odnose FSS i Zajednice Super lige?

– U tom smislu trebalo bi prvo napraviti podelu posla, ko je odgovoran za profesionalni fudbal, a ko za funkcionisanje čitavog sistema FSS. To je jedan put kojim Zajednica Super lige može da krene.

Da li ćete i vi, na osnovu funkcije u superligaškom udruženju, zahtevati potpredsedničko mesto u FSS?

– Apsolutno. Vidim da je to jedan od zahteva i sa prethodnih sednice IO Zajednice Super lige, jer se pretpostavlja da klubovi tako imaju direktan uticaj na donošenje najbitnijih odluka u sistemu FSS. To je osnovna pretpostavka da bi Zajednica Super lige mogla da dobije bolji status u fudbalskoj organizaciji – jasan je Goran Milanović.

Sportski žurnal

 

Prethodni tekst„SAVEZ ZA BOLJU JAGODINU“ BORIS TADIĆ, BORKO STEFANOVIĆ (5) U LANIŠTU
Sledeći tekstREKORDAN BROJ IZBORNIH LISTA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime