Godišnji koncert baletskog studija „Perla“

0

Danas je u Kulturnom centru održan godišnji koncert baletskog studija „Perla“. Studio obeležava pet godina postojanja. Pripremili su bogat i raznovrstan program, a ove godine tema je more, korali i biseri.

Male balerine predvodi Tamara Pap-Savić, baletski pedagog, koja iza sebe ima petnaestogodišnje iskustvo u ovoj profesiji.

„Balerine uzrasta od 4 do 13 godina su se predstavile publici kroz 25 koreografija. Takođe imali smo i goste, muzičke i plesne škole, kao i gimnastički klub.“

Gosti na godišnjem koncertu bili su Muzička škola „Vladimir Đorđević“, gimnastički klub iz Paraćina i plesna škola „Future Dance“ iz Jagodine.

Većina devojčica u nekom trenutku poželi da bude balerina, jer za balerine se vezuju epiteti „lepa“ i „graciozna“, a Tamara nam je objasnila da je balet mnogo više od toga i da ima veoma dobar uticaj na celokupni razvoj dece.

„Balet je idealan za muskulaturu celog tela. Pritom, deca kroz igru oplemenjuju pokrete, pritom se i muzički edukuju. Uz pomoć baleta može se korigovati držanje, kao i deformiteti stopala.“

Zainteresovane devojčice uzrasta od 4 do 13 godina mogu se upisati u baletski studio „Perla“ svakog radnog dana od 17h do 22h u prostorijama baletskog studija koji se nalazi u ulici Ljubiše Uroševića 2.

(FOTO Milan)

(Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina – biser centralne Srbije“ koji sufinansira Grad Jagodina)

Prethodni tekstPreživeti u Jagodini – Zar ste svi vekovima unazad Jagodinci rodjeni u centru grada?
Sledeći tekstPALMA : LAŽ FLORE BROVINE NASTAVAK LAŽI POPUT RAČKA I MARKALA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime