GODINU DANA OD „HELIKOPTERA“

0

Godinu dana nakon pada transportnog helikoptera Vojske Srbije, u kojem su poginuli četvorica pripadnika VS, dvojica medicinskih radnika i beba stara pet dana, Više javno tužilaštvo u Beogradu još se nije izjasnilo da li će i protiv koga pokrenuti istragu.

Pad helikoptera uzazvao je oštre polemike u javnosti o tome zbog čega je helikopter, uprkos složenim meteorološkim uslovima, pokušao sletanje na beogradski civilni aerodrom, a ne na vojni aerodrom u Batajnici ili helidrom kod Vojnomedicinske akademije na Banjici, kao i ko je odlučio da se leti za Beograd a ne za Kragujevac, Niš ili Kraljevo.
Neposedno nakon nesreće formirana je radna grupe koja će utvrditi zbog čega se helikopter Vojske Srbije srušio. Slučaj je i dalje u predistražnoj fazi u tužilaštvu, a tek nakon zvaničnog okončanja ove faze, koja zakonom nije vremenski ograničena, biće poznato da li u ovoj nesreći ima elementa krivičnog dela i da li će se i ko naći u centru naredne faze, odnosno istrage.
Jedine izrečene kazne, za sad, su zabrana unapređenja ili napredovanja u trajanju od jedne, odnosno dve godine koje je sredinom oktobra 2015. godine Vojni disciplinski sud izrekao generalima Ranku Živaku i Predragu Bandiću.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime