EKSKURZIJA PREKINUTA ZBOG AGRESIVNOG ŠOFERA

0

Učenici sedmog razreda iz Sivca odbili da nastave putovanje sa agresivnim šoferom. U povratku iz Jagodine izvukao dečaka da obriše napisano u prašini na autobusu, odgurnuo doktora

EKSKURZIJA učenika sedmog razreda OŠ „20. oktobar“ iz Sivca završila se u subotu, 13. maja, incidentom u povratku iz Jagodine. Vozač autobusa grubo je postupio prema jednom od učenika, a potom fizički nasrnuo na lekara, koji je pokušao da zaštiti dečaka. Učenici su posle toga odbili da nastave putovanje s tim vozačem, pa je agencija, koja je organizovala ekskurziju, morala da pošalje drugog šofera.

Sedmaci iz Sivca su posredstvom Turističke agencije „Euro-lajn Pekez“ iz Sombora posetili Jagodinu i manastire Manasija, Ravanica i Pokajnica. Vođa puta bio je radnik agencije, a u pratnji učenika bili su lekar iz Sombora i razredne starešine.

– Nije bilo nikakvih problema sve do poslednje pauze na putovanju, nedaleko od Beograda. Autobus je bio prljav od vožnje po kiši, pa su učenici po njemu počeli da šaraju prstima. Vozač ih je naterao da sve to obrišu, što su i učinili, ali je jedan od dečaka ponovo nešto napisao, što je šofera izuzetno iznerviralo – ispričala je jedna nastavnica.

Prema njenim rečima, kad su deca posle pauze ušla u autobus, vozač je tog dečaka uhvatio za ruke i izvukao napolje da izbriše ono što je napisao. Umešao se lekar da odbrani dečaka, što je vozača još više razbesnelo.

– Odgurnuo je doktora, posle čega smo svi povikali da to ne radi pred decom, koja su se preplašila, a devojčice su počele da plaču i vrište. Lekar nije uzvratio, pa je izbegnuto da se sukob pretvori u tuču. Svi smo stali na jednu stranu, a vozač je ostao sam na drugoj. Deca više nisu želela da ih on vozi, pa smo zatražili drugog šofera, kojeg je agencija brzo poslala – ispričala je nastavnica.

Otac dečaka kaže da mu se sin sa mesta nemilog događaja javio telefonom plačući i jecajući. Dečak je, kaže otac, iz šale na autobusu napisao „Šaban-lajn“. Nastavnica govori da je reč o pametnom, komunikativnom i vaspitanom dečaku.

Na sajtu kolektiva „Euro-lajn Pekez“ piše da je ova firma članica Nacionalne asocijacije turističkih organizacija (YUTA), a istovremeno i potpisnik indeksa za dečji i omladinski turizam.

DIREKTOR ČEKA IZVEŠTAJ

NASTAVNICI OŠ „20. oktobar“ navode da su dosad bili vrlo zadovoljni saradnjom sa agencijom „Euro-lajn Pekez“, koja je organizovala mnoge ekskurzije sivačkih osnovaca. Direktor škole Ferenc Lendak rekao je da ne može dati nikakav komentar povodom incidenta na poslednjoj ekskurziji „dok ne dobije zvanične izveštaje“.

novosti.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime