DŽELATOVIĆ RAZREŠEN DUŽNOSTI

0

Vlada Srbije razrešila je Stevana Dželatovića sa mesta vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“, objavljeno je u novom Službenom glasniku.

Dželatović je 19. aprila ove godine uhapšen zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 30.000 evra. Njemu je Viši sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana. Dželatović je februara 2015. postavljen za vršioca dužnosti direktora „Resavice“.

Vlada Srbije će imenovati novog vršioca dužnosti direktora „Resavice“, koji će taj posao obavljati dok se ne završi konkurs za imenovanje direktora tog preduzeća.

Sumnja se da je Stevan Dželatović kao odgovorno lice, odnosno direktor preduzeća Resavica, krajem 2016. i početkom 2017. zahtevao novac kako bi potpisao nalog za plaćanje, odnosno kako bi postupio po pravnosnažnoj presudi Višeg suda u Jagodini.

Jedan od poverilaca je tužio Resavicu i dobio presudu kojom je Resavica morala da isplati gotovo 40 miliona dinara. Iako je Dželatović kao direktor morao da izvrši nalog suda, prema sumnjama Tužilaštva i Policije, za to je tražio mito od rođaka jednog od izvršnih poverilaca Resavice. Kako saopštava Policija, Dželatović u kući poverioca i primio mito od 30.000 evra i tada je i uhapšen.

Prilikom hapšenja Dželatovića, prema rečima ministra, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala kod njega su pronašli obeležene novčanice.

Resavica jedan od najvećih gubitaša i dužnika među javnim preduzećima, ali za takvo poslovanje niko nije odgovarao.

Stevan Dželatović je na mesto v.d. direktora Resavice postavljen nakon hapšenja tadašnjeg direktora Vladana Miloševića. Milošević je uhapšen u januaru 2015. zbog primanja mita i sredinom 2016. pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora.

Izvor: Beta, Insajder

Prethodni tekstGODIŠNJICA RUŠENJA U SAVAMALI – DANAS PROTESTI
Sledeći tekst„ROYAL SM“ – TRETMAN KISEONIKOM NA AKCIJI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime