DVA MESECA 60 ODSTO MINIMALCA ZA RADNIKE MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA

1

Država će za naredna dva meseca dati po 60 odsto od minimalaca za sve radnike u malim i srednjim preduzećima i kod preduzetnika, a za najmanje još jedan mesec odložićemo plaćanje poreza i doprinosa, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u Drugom dnevniku RTS najavio i projekat „Moja prva plata“ u kojem će država devet meseci sa po 20.000 dinara poslodavcu finansirati platu jednog novozaposlenog srednjoškolca, a sa 24.000 dinara platu svakog novozaposlenog sa diplomom više škole ili fakulteta.

Dali smo do sada 1,36 milijardi za 12.000 preduzeća u Srbiji pod najpovoljnijim uslovima, rekao je Vučić i, nabrajajući dosadašnja ulaganja iz paketa ekonomskih mera, ocenio da Srbiji u ekonomiji u uslovima pandemije „ide manje loše“ nego drugim zemljama.

„Moramo voditi računa o stopi javnog duga, ona je sad 57,2 odsto brutonacionalnog dohotka, a gledaćemo da ne pređe 60 -61 odsto BDP“, rekao je Vučić, navodeći da je u mnogim evropskim zemljama je stopa javnog duga skočila iznad 120 ili 150, u Grčkoj čak više 200 odsto.

N1

Prethodni tekstKONSTITUTIVNA SEDNICA SO PARAĆIN 4.SEPTEMBRA
Sledeći tekstREPUBLICI SRPSKOJ 15 SANITETA, JAGODINI NI JEDAN

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime