DRAGANA JOVANOVIĆ: PRESUDA UPRAVNOG SUDA ZA ERIĆA JE GLUPOST

0

Posle presuda Upravnog suda iz Kragujevca, kojom je poništeno rešenje lokalnog parlamenta od 21. juna 2013, kojim je Dragana Jovanović (GG Ravanica) razrešena funkcije predsednika Skupštine opštine Ćuprija, sadašnji predsednik ove opštine za Večernje novosti rekao je da je „presuda glupost i dokaz da mora doći do reforme pravosuđa“.

„Danima pokušavamo do dođemo do trenutnog predsednika skupštine i ostalih nadležnih, nigde nikog na poslu nema. Najavljujemo se, zovemo, sekretarice kažu da nisu u kancelariji i tako u krug. Presuda je nepobitan dokaz toga da je predsednik opštine Ninoslav Erić na mesto predsednika opštine došao zahvaljujući činjenici da sam ja smenjena mimo zakona“ kaže odbornica GG Ravanica Dragana Jovanović.

Ona takođe kaže da će tužiti nadležne za više od 30 plata kao i nezakonit prestanak njenog rada u organima vlasti što bi Ćupriju odnosno ukoliko se utvrdi, one koji su u takvim odlukama odlučivali koštalo između tri i četiri miliona.

„Dragan Nikolić, sadašnji predsednik SO Ćuprija, morao bi da sazove sednicu na kojoj bi se ponovo razmatrao zahtev za moju smenu. Nema dileme ko je sada legitimni predsednik Skupštine opštine Ćuprija. Dostavlljena su pisarnici opštine 37 zahteva sa kopijama presuda za sve odbornike Skupštine opštine ,ali odbornici još uvek nisu dobili zahteve sa presudom Upravnog suda koja ih obavezuje na postupanje po istoj i ponovno odlučivanje“ kažu u GG Ravanica.

sadašnji predsednik opštine Ćuprija, Ninoslav Erić rekao je za Novosti da je „od Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave dobijen dopis u kojem se navodi da je sve urađeno po zakonu“.

„Smatrali smo da je u interesu grada da se razreše i Dragana Jovanović, i tadašnji predsednik opštine Radosav Đorđević, koji je čekao izvršenje zatvorske kazne. Uostalom, imali smo većinu… – zaključuje Erić.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime