Dr Lens: Svaki pokušaj procesa, ukoliko imate sumnju u nesavesno lečenje, unapred je osuđen na propast

0

„Svaki pokušaj procesa, ukoliko imate sumnju u nesavesno lečenje, unapred je osuđen na propast, jer ne postoji nijedna institucija gde možete da pokrene pravdu“ istakao je dr Marko Lens sinoć u emisiji „Utisak nedelje“, napominjujući da se obraćao i Udruženju psihijatara, Lekarskoj komori, Ministartsvu zdravlja, ali da je samo Zaštitnik građana utvrdio brojne propuste.

Hirurg srpskog porekla, jedan od vodećih svetskih stručnjaka za melanom dr Marko Lens je lekar koji je 2020. pokrenuo pravni proces i tužio lekare Psihijatrijske klinike Kliničkog centra Srbije zbog uverenja da su nesavesno lečili njegovu majku. Taj proces je počeo, ali pretvorio se u to da je dr Lens iznenada saznao da i on ima dijagnozu i da su isti lekari koje je on tužio poslali dopis svim nadležnim institucijama, ali i MUP -u i Graničnoj policiji da je oboleo od teške duševne bolesti i da je opasan po sebe i okolinu.

Dodaje da ga brine što ovo nije samo njegov problem već svih nas, jer misli da nema osobe koja nije imala problem u toku lečenja, ali je strašno kada to dođe do instrumentalizacije, zloupotrebe jedne grane medicine kako biste zaštitili sebe od greške koju ste počinili pa i po cenu da nekoga proglasite ludim.

Dr Lens napominje da je upisan u tri Lekarske komore – Srbije, Engleske i Italije, i da su u Engleskoj ovi lekari bi bili na Sudu časti i izgubili bi licencu.

“Lekari moraju da imaju čvrste etičke principe, bez toga lekar po meni nije lekar”, naglasio je profesor Medicinskog fakulteta u penziji dr Dragan Delić, dodajući da se prvi put susreće sa takvim primerom.

 
Prethodni tekstU Kragujevcu izvorska voda sa pet gradskih česmi nebezbedna
Sledeći tekstTransparentnost Srbija: Kasni izbor direktora Agencije za borbu protiv korupcije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime