DS I DOSTA JE BILO: SMENITI MAJU GOJKOVIĆ ZBOG BLOKIRANJA RADA SKUPŠTINE SRBIJE

0

Pokret „Dosta je bilo“ pokrenuo je inicijativu za smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i glasanje o poverenju Vladi Srbije. Demokratska stranka takođe je pokrenula inicijativu za hitnu smenu Maje Gojković i razrešenje članova REM-a, potvrdio je Balša Božović, zamenik šefa poslaničke grupe DS u skupštini.

Kako je navedeno, smena Maje Gojković se traži zbog „blokiranja rada Skupštine Srbije i njenog neustavnog i nezakonitog ukidanja zarad interesa i po naredbi predsednika vladajuće partije“.

„Od prvog dana smatramo da Maja Gojković nije dostojna da obavlja dužnost predsednice parlamenta jer guši osnovne demokratske i parlamentarne principe. Ovim ponavljamo iznete zahteve i tražimo njenu hitnu smenu. Podsećamo, predsednik DS Dragan Šutanovac uputio je pismo još 30. novembra evropskim institucijama u kojem je ukazao da je parlamentarizam u Srbiji u krizi, da su urušene institucije i da je vladavina prava ugrožena“, navodi Božović.

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka pokreće i inicijativu za razrešenje članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) jer je tokom predsedničke kampanje pokazao da ne izvršava nijednu od svojih osnovnih nadležnosti i da niti je nezavisno niti regulatorno telo.

Inicijativa za glasanje o poverenju Vladi pokrenuta je 27. februara, nakon što je Aleksandar Vučič u trku za predsednika Srbije odlučio da uđe sa pozicije predsednika Vlade i otvoreno pokazao da će zloupotrebiti svoju funkciju u izbornoj trci, kao i da će tim postupkom pogaziti osnovne principe podele vlasti, navodi se u saopštenju.

danas.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime