DOBRICI MILIĆEVIĆU NAGRADA ZA DOSTOJANSTVO NOVINARSKE PROFESIJE

0

Klub novinara Pomoravlja iz Jagodine dodelio je doajenu srpskog novinarstva Dobrici Milićevići iz Jagodine nagradu za doprinos razvoju novinarstva i dostojanstva novinarske profesije za 2018. godinu.

Nagrada se sastoji od unikatne Povelje, rada grafičara, redovnog profesora na katedri za dizajn Filološkog umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu Slobodana Štetića, i novčanog iznosa.

Milićeviću će nagrada biti uručena 3. maja, na Svetski dan slobode medija, na centralnom gradskom trgu, na Skveru omladine u Jagodini.

Odluku je juče doneo žiri za dodelu nagrade, u sastavu: Dragan Marković iz Dopisništva RTS-a iz Jagodine – predsednik žirija, Ljubiša Vujić (Novi putKopernikus) Jagodina i Emil Milojević iz televizije Kanal M iz Paraćina.

Nagrada je ustanovljena i prvi put dodeljena prošle godine, novinaru Živomiru I. Krstiću.

Nagradu dodeljuje Klub novinara Pomoravlja iz Jagodine, osnovan 2009. godine.

Milićević (83) je novinarsku karijeru počeo je u Radio Svetozarevu gde je bio prvi spiker, reporter i urednik.

Od 1974. godine radio je u Radio Beogradu, gde je bio voditelj, redaktor, odgovorni urednik informativnog programa, zamenik glavnog i odgovornog urednika…

Objavio je šest knjiga, nekoliko dokumentarnih TV reportaža, među kojima i dokumentarni film o ruskom pesniku Sergeju Jesenjinu, stoji u obrazloženju žirija.

Iako u penziji, Milićević obavlja funkciju umetničkog direktora Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“ u Jagodini.

Rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime