DOBITNICI OKTOBARSKE NAGRADE preduzetnici, poljoprivrednici, pčelari, sportisti, đaci

0

Na osnovu člana 32. Zakona o lokalnoj samoupravi Skupština grada Jagodina donela je odluku o dodeli društvenih priznanja – Oktobarske nagrade.

PRIHVATA SE predlog predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme i dodeljuje PLAKETA GRADA JAGODINE, koju za doprinos razvoju privrede grada Jagodine, zapošljavanje građana i učešće u suficitu grada Jagodine, pojedinačno dobijaju:

1. Italijanska kompanija za proizvodnju sedišta za automobile „Aunde“
2. Italijanska kompanija za proizvodnju cirada za automobile „Andrea Confezioni“
3. Italijanska kompanija za proizvodnju lepljivih traka „Vibac“
4. Italijanska kompanija za proizvodnju kuhinja „Estcucine“

5. Miodrag Nikolić Feman, vlasnik i direktor fabrike za proizvodnju elektromaterijala „Feman“ Jagodina, najveći proizvođač na Balkanu kablovskog spojnog pribora, elektromaterijala, poliesterskih merno razvodnih ormana, ulične i industrijske LED, natrijum i metal halogene rasvete, alata i instalacionog pribora. Liderske sposobnosti, rad i zalaganje vlasnika doprineli su da se fabrika „Feman“, koja zapošljava oko 300 radnika, razvije u modernu fabriku sa širokom lepezom od preko 2000 proizvoda. Svoje proizvode izvozi na domaćem i stranom tržištu i dobitnik je brojnih nagrada na međunarodnim i državnim sajmovima.

6. Miroljub Radovanović, osnivač i direktor preduzeća za proizvodnju nameštaja „Jela“ Jagodina. Svojom poslovnom politikom tokom 30 godina rada dao je doprinos razvoju privrede i ugleda grada Jagodine kroz organizaciju sajmova nameštaja u Jagodini i učešćem na sajmovima na Balkanu u preko 400 gradova, gde je uspešno prezentovao svoj grad. Značajan doprinos dao je kroz izgradnju proizvodne hale u kojoj je zaposleno 300 radnika, sa tendencijom porasta broja zaposlenih. Fabrika „Jela“ svoje proizvode plasira na domaćem i stranom tržištu.

7. Vladan Radovanović, direktor kompanije „Visokogradnja inženjering“ Jagodina, za podizanje kvaliteta infrastrukturnog i vizuelnog izgleda grada Jagodine, kroz izgradnju objekata od društvenog, sportskog i turističkog značaja. Sposobnost da samostalno izvede sve najzahtevnije poslove iz oblasti projektovanja stambenih, poslovnih i industrijskih objekata, putne infrastrukture, linijskih i mašinskih instalacija i ostale poslove iz oblasti niskogradnje i visokogradnje, ovu kompaniju izdvojili su kao lidera u oblasti projektovanja i izgradnje.

II

PRIHVATA SE predlog predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme i dodeljuje PLAKETA GRADA JAGODINE i novčani iznos od 50.000,00 dinara, koje za doprinos razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje, kao strateške grane privrede Jagodine i Srbije, za podsticaj daljem radu i unapređenju poljoprivrede, pojedinačno dobijaju:

1. Vladan Ilić iz Šantarovca, nosilac registrovanog poljoprivrednog porodičnog gazdinstva, ugledni poljoprivredni proizvođač i stočar. Poljoprivredom se bavi sa svojom porodicom i poseduje svu poljoprivrednu mehanizaciju kojom obrađuje 30 hektara zemlje na kojoj obavlja ratarsku proizvodnju. Pored ratarske proizvodnje, bavi se i stočarastvom, pre svega uzgojem krava muzara i tovom junadi i ima 30 grla krupne stoke. Svojim radom primer je ostalim poljoprivrednim proizvođačima.

2. Srba Josijević, nosilac registrovanog poljoprivrednog porodičnog gazdinstva koji voćarsku proizvodnju obavlja na površini od 8 hektara, od čega je savremeni zasad dunje sa sistemom za navodnjavanje na površini od 4 hektara, dok na ostaloj površini gaji ratarske i povrtarske kulture. Dunje iz svog voćnjaka prerađuje u rakiju dunjevaču i jedinstven proizvod, sirće od dunje. Svojim primerom je pokazao kako se staro porodično imanje može obnoviti i unaprediti u savremenu poljoprivrednu proizvodnju.

3. Dragan Agatonović, nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koji obrađuje 20 hektara zemlje, gde se na 18 hektara nalaze povrtarske i ratarske kulture, a na 2 hektara savremeni plastenici u kojima gaji povrće. Savremena plastenička proizvodnja povrća i praćenje agrotehničkih mera gajenja sa upotrebom bioloških preparata u suzbijanju bolesti i štetočina, odlikuju ovog proizvođača i čine ga liderom u plasteničkoj proizvodnji u Jagodini.

4. Momčilo Matić, pčelar iz Dragoševca. Dobitnik je velikog broja priznanja udruženja pčelara „Pomoravlje“ Jagodina čiji je član, kao i priznanja Nacionalnog saveza pčelara. Učesnik je svih akcija koje organizuje udruženje i aktivan na promociji pčelinjih proizvoda i grada Jagodine. Pčelari sa oko 400 košnica na obroncima planine Juhor.

5. Vinarija „Cilić“, porodično imanje Zorana Cilića iz Jagodine, na kome na površini od 15 hektara gaji internacionalne sorte grožđa. U savremeno opremljenoj vinariji godišnje se proizvede 75000 litara visoko kvalitetnih vina koja se plasiraju u zemlji i na inostranom tržištu. Vinarija „Cilić“ dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja.

6. Vinarija „Piano“, vlasništvo Ljubiše Milosavljevića iz Jagodine koji poseduje vinograd na površini od 94 hektara pod zasadom stranih i domaćih sorti grožđa i savremenu vinariju u kojoj se godišnje proizvede 200000 litara vina. Svoja vina plasira u zemlji i inostranstvu i dobitnik je velikog broja domaćih i međunarodnih priznanja. Pored ostalih vina koja proizvodi, uspešno je nastavio tradiciju proizvodnje čuvenog vina „Jagodinska ružica“.

III

PRIHVATA SE predlog osnovnih škola i dodeljuje PLAKETA GRADA JAGODINE i novčani iznos od 50.000,00 dinara koje pojedinačno dobijaju:

1. Uroš Ivanović, svršeni učenik osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Glogovcu, za odličan uspeh, primereno vladanje i rezultate na takmičenjima iz srpskog jezika, istorije i fizičkog vaspitanja, posebno u disciplini atletika gde je postigao najzapaženije rezultate.

2. Bogdan Mašojević, svršeni učenik osmog razreda OŠ „Goran Ostojić“, đak generacije, nosilac Vukove diplome i više specijalnih diploma iz srpskog jezika, matematike, fizike, hemije, geografije, bilogije, istorije i tehničko – informatičkog obrazovanja. Na takmičenjima od opštinskog do republičkog ranga postigao je zapažene rezultate, gde se posebno izdvajaju treće mesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture i istorije.

3. Elena Nedeljković, učenica osmog razreda OŠ „Branko Radičević“ u Bunaru, za postignut uspeh u školi i na takmičenjima iz srpskog jezika i jezičke kulture od opštinskog do republičkog ranga, kao i na Književnoj olimpijadi gde je osvojila prvo mesto na okružnom nivou.

4. Ana Konstantinović, svršena učenica odseka za solo pevanje OMŠ „Vladimir Đorđević“ i đak generacije, za zalaganje i uspeh koji je ostvarila tokom svog školovanja, gde se istakla svojim nastupima na takmičenjima iz solo pevanja za mlade telente u Pančevu osvajanjem prvog mesta i na republičkom takmičenju, na kome je u školskoj 2018/2019 godini osvojila treće mesto.

5. Veljko Jovanović, svršeni učenik osmog razreda OŠ „17.oktobar“ i đak generacije u školskoj 2018/2019 godini, za postignut uspeh u školi i na takmičenjima iz matematike, fizike, srpskog jezika i jezičke kulture i geografije, od opštinskog do republičkog ranga.

6. Ines Stefanović, svršena učenica osmog razreda OŠ „Ljubiša Urošević“ u Ribaru, za postignut uspeh u školi i na takmičenjima iz matematike i hemije od opštinskog do okružnog nivoa, kao i za pojedinačni i ekipni plasman u drugo kolo Arhimedesove internet olimpijade.

7. Marija Milenković, svršena učenici osmog razreda OŠ „Radislav Nikčević“ u Majuru, đak generacije, nosilac Vukove diplome i više specijalnih diploma iz srpskog jezika, fizike, bilogije i francuskog jezika. Na takmičenjima od opštinskog do okružnog ranga iz srpskog jezika i književnosti, takmičenju recitatora, Književnoj olimpijadi, francuskog jezika, fizike i bilogije, postigla je zapažene rezultate.

8. Nemanja Šošić, učenik sedmog razreda OŠ „Boško Đuričić“, za odličan uspeh i izuzetan talenat u oblasti društvenih i prirodnih nauka i sporta, gde je na takmičenjima iz srpskog jezika, matematike i informatike ostvario zapažene rezultate, a posebno se izdvaja njegovo učešće na takmičenjima republičkog ranga iz tehnike i tehnologije i u plivanju.

9. Ilija Mrkšić, učenik sedmog razreda OŠ „Rada Miljković“, za odličan uspeh u školi i vannastavnim aktivnostima. Na takmičenjima od opštinskog do republičkog ranga iz srpskog jezika, matematike, biologije, fizike i istorije postigao je zapažene rezultate osvajanjem jednog od prva tri mesta, a posebno se ističe uspeh na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“ gde je osvojio drugo mesto na republičkom i treće mesto na evropskom takmičenju. Veliki talenat pokazao je i za šah gde je takođe osvojio više nagrada.

10. Teodora Đorđević, učenica osmog razreda OŠ „Milan Mijalković“, za odličan uspeh i ostvarene rezultate na takmičenjima od opštinskog do okružnog ranga iz hemije, kao i za osvojeno prvo mesto na državnom takmičenju u aviomodelarstvu.

11. Luka Todorović, učenik osmog razreda OŠ „Joca Milosavljević“ u Bagrdanu, za odličan uspeh, primereno vladanje i rezultate ostvarene na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti i biologije.

IV

PRIHVATA SE predlog srednjih škola i dodeljuje PLAKETA GRADA JAGODINE i novčani iznos od 50.000,00 dinara koje pojedinačno dobijaju:

1. Sofija Govedarica, svršena učenica četvrtog razreda Prve tehničke škole, za odličan uspeh, primereno vladanje i postignute zapažene rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

2. Aleksandar Dinčić, svršeni učenik četvrtog razreda gimnazije „Svetozar Marković“, nosilac Vukove diplome i više specijalnih nagrada sa velikog broja takmičenja od opštinskog do republičkog nivoa gde se izdvaja drugo mesto na republičkom takmičenju iz matematike i treće mesto iz fizike, čime je stekao uslov za upis na ETF bez polaganja prijemnog ispita. Uporedo sa gimnazijom završio je u Kragujevcu srednju muzičku školu, odsek klavir.

3. Jovan Petrović, učenik trećeg razreda EGŠ „Nikola Tesla“, struke tehničar informacionih tehnologija, za odličan uspeh i postignute rezultate na takmičenjima, gde se izdvajaju nagrade i priznanja na republičkom takmičenju iz programiranja i okružnom iz elektrotehnike.

4. Jelena Petrović, svršena učenica četvrtog razreda ETŠ „Slavka Đurđević“ i đak generacije, za odličan uspeh i ostvarene rezultate na takmičenjima na kojima je uspešno predstavljala školu, osvajanjem trećeg mesta na republičkom takmičenju iz računovodstva i osmog mesta na takmičenju istog ranga iz engleskog jezika u jakoj konkurenciji filoloških stručnih škola

V

PRIHVATA SE predlog Jagodinskog sportskog saveza “JASSA“ Jagodina i dodeljuje PLAKETA GRADA JAGODINE i novčani iznos od 50.000,00 dinara koje pojedinačno dobijaju:

1. Stefana Veljković, standardna reprezentativka Srbije u odbojci, koja je svoju uspešnu karijeru započela u Jagodini. Kao član reprezentacije nastupa od uzrasta pionira gde je bila učesnik svih Balkanskih, Evropskih i Svetskih prvenstava za sve mlađe selekcije.

Najveći uspesi su srebrna Olimpijska medalja, titula Svetskog prvaka i dva Evropska zlata od kojih je poslednje osvojeno septembra 2019. godine u Turskoj. Potvrda uspešne karijere je i titula klupskog prvaka Lige šampiona sa matičnim klubom „Novara“ u Italiji.

2. Milica Čikarić, član karate kluba „Hai-ken“, reprezentativka Srbije u karateu i državni prvak Srbije. Karate trenira od pete godine života i do sada je osvojila oko 100 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, među kojima je najznačajnija bronzana medalja na evropskom prvenstvu. Pet godina državni je prvak u katama bez zabeleženog poraza na državnim prvenstvima i Kupu Srbije. Paralelno, veliki uspeh postiže i u muzičkoj karijeri, gde je kao finalista internacionalnih muzičkih takmičenja na nacionalnim televizijama uspešno promovisala svoj rodni grad.

3. Marija Marković, član karate kluba „Jagodina“, standardna reprezentativka Srbije i višestruki državni prvak u uzrastu pionira i kadeta. Karate trenira od svoje sedme godine života i u dosadašnjoj karijeri osvojila je preko 80 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, među kojima su ovogodišnje zlatne medalje sa takmičenja u Segedinu i Mariboru i srebrna medalja sa Svetskog kupa u Moldaviji.

4. Andrija Stošić, član džudo kluba „13.maj“, standardni reprezentativac Srbije i državni prvak u konkurenciji kadeta. Džudo trenira deset godina i u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio je veliki broj medalja. U toku 2019. godine bez poraza je na domaćim takmičenjima, a takođe se takmičio i na 4 evropska kupa, među kojima je Evropsko prvenstvo za kadete i Olimpijada mladih u Azerbejdžanu.

5. Dejan Srećković, član kluba „Black Hornets“, standardni reprezentativac Srbije u američkom fudbalu. Osvajač je zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu i srebrne medalje na juniorskom Evropskom kupu. Od 2018. godine nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije i dvostruki je državni prvak Srbije sa svojim klubom, gde je dva puta proglašen za MVP igrača prvenstva.

6. Marko Gajić, talentovani sportista u više disciplina među kojima su atletika, rukomet, američki fudbal i kros fit. Posebnu pažnju javnosti i promociju sporta u Jagodini skrenuo je obaranjem Ginisovog rekorda u vežbi BARPI koju je radio 12 sati neprekidno i ostvario 4526 ponavljanja. Trenutno se bavi kros fitom gde postiže zapažene rezultate. Istrčao je tri polumaratona i jedan maraton sa prijateljima koji su u invalidskim kolicima.

7. Marija Jovanović, članica ŽORK „Jagodina“ i reprezentativka Srbije u rukometu. Rukomet trenira od svoje osme godine i prošla je kroz sve selekcije u matičnom klubu gde su joj najveći uspesi dve uzastopne titule prvaka Srbije i titula pobednika Kupa Srbije.

8. Andrijana Tatar, članica ŽORK „Jagodina“. Rukometom se bavi od svoje 12 godine, a karijeru je započela u klubovima u Crnoj Gori. Za ŽORK „Jagodina“ igra od 2018. godine i jedna je od najistaknutijih igračica u klubu sa kojim je osvojila titulu prvaka Srbije i Super kupa.

9. Dragan Gligorijević, trener karate kluba „Jagodina“ i selektor ženske kadetske i juniorske reprezentacije Srbije. Za 39 godina uspešnog bavljenja karateom kao takmičar i trener, osnovama karatea naučio je preko 1000 sportista svih uzrasta od kojih su mnogi postali odlični sportisti i osvojili veliki broj medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima u svom klubu i državnoj reprezentaciji. Veoma je aktivan i na polju očuvanja istorije i tradicije, a u njegovoj porodičnoj kući u Gornjem Račniku staroj preko 150 godina, snimana je serija „Koreni“.

10. Čedomir Vučićević, trener karate kluba „Hai-ken“. Smatra se pionirom karate sporta u Jagodini kojim se bavi od 1972. godine i do sada je osnovama karatea naučio preko 1000 sportista, od kojih su mnogi postali vrhunski karatisti i osvajači medalja na državnim i međunarodnim takmičenjima. Veliki lični doprinos daje prilikom organizacije memorijala „Goran Ostojić“ koji je jedan od simbola sportskih manifestacija u gradu, kao i za organizaciju tradicionalog Bogojavljenskog plivanja za časni krst na Bagrdanskom jezeru.

11. Slobodan Jocić, trener kik boks kluba „Palmini tigrovi“ od osnivanja kluba 1994. godine. Spada u red vrhunskih i veoma trofejnih trenera za vreme čijeg sportskog rada je 35 takmičara iz kluba nastupalo za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije i osvojilo stotine medalja sa najvećih Evropskih i Svetskih takmičenja. Poslednjih 10 godina je i član stručnog štaba reprezentacije gde takođe daje veliki doprinos veoma uspešnom nastupu naše reprezentacije na Svetskim sportskim takmičenjima.

12. Aleksa Petrović, sportista sa invaliditetom. Dijagnoza cerebralna paraliza sa kojom je rođen nije ga sprečila da vodi aktivan društveni i sportski život. Nosilac je Vukove diplome i diplomirani informatičar. 2018. godine sa grupom svojih drugova istrčao je svoj prvi polumaraton u Beogradu, a zatim i polumaraton u Kragujevcu, maraton u Jagodini, Novosadski noćni polumaraton, humanitarnu trku na Košutnjaku, Kruševački i Čačanski polumaraton.

13. Danijel Stoiljković, sportista sa invaliditetom. Lice je sa invaliditeteom od svog rođenja sa dijagnozom cerebralne paralize, što ga nije sprečilo da bude aktivan u sportu. Tokom 2019. godine učestvovao je na više sportskih manifestacija, među kojima je maraton u Jagodini i polumaratoni u Beogradu, Kruševcu i Čačku.

14. FK „Partizan“ Majur, za kontinuitet u takmičenju od 1947. godine kada je klub osnovan. Najveći rang u kome je nastupao je Šumadijsko-pomoravska liga, a klub se trenutno takmiči u okružnoj Pomoravskoj ligi. Okosnicu tima čine mladi igrači iz ovog sela, a uspešno se takmiči i kadetska ekipa kluba. Klub ima teren sa uređenom infrastrukturom i svim pratećim sadržajima

15. FK „Morava“ Kočino Selo, za osvojeno prvo mesto u Međuopštinskoj ligi i kvalifikacije u Okružnu ligu gde se takmiči sa velikim uspehom. Klub je osnovan 1948. godine i od tada se neprekidno takmiči u raznim nivoima od Opštinske do Regionalne lige. U sistemu takmičenja ovog kluba je i kadetska ekipa. Klub ima teren sa uređenom infrastrukturom i svim pratećim sadržajima

16. Muški rukometni klub „Jagodina“, za 65 godina rada i postojanja, od kada se takmiči bez prekida. U svom sastavu uvek je imao vrhunske sportiste i verne navijače koji ga prate svih ovih godina, od otvorenih terena do Hale sportova JASSA. Poslednje dve godine muški RK „Jagodina“ osvajao je prva mesta na tabeli i prešao u dva ranga više, a od ove jeseni igra u Super B ligi Srbije. Pored seniorske ekipe, u sistemu takmičenja su i dve mlađe selekcije.

VI

PRIHVATA SE predlog organizacija, organa, ustanova i udruženja i dodeljuje PLAKETA GRADA JAGODINE i novčani iznos od 50.000,00 dinara koje pojedinačno dobijaju:

1. Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, doktor književnih nauka, renomirani naučnik u domaćim i međunarodnim okvirima, za doprinos razvoju fakulteta kao prestižne naučnoistraživačke i obrazovne institucije u zemlji i inostranstvu. Svojim predanim radom ostvarila je uspešnu saradnju sa evropskim univerzitetima i svim relevantnim institucijama u zemlji i inostranstvu koje se bave obrazovanjem. Bila je koordinator više međunarodnih projekata koji za cilj imaju promociju fakulteta i grada Jagodine, kao grada koji brine o mladim ljudima i ulaže u nauku i obrazovanje.

2. Oliver Jovanovski, predsednik KUD-a „Kablovi“, za očuvanje kulture i tradicije sa naših prostora kroz popularizaciju i omasovljenje društva koje u svakom trenutku ima između 200 i 300 članova. Kao predsednik društva učestvovao je u organizaciji više od 60 inostranih turneja na kojima je preko 2000 članova društva imalo priliku da upozna kulturu i tradiciju evropskih naroda, ali i da prezentuje svoju nacionalnu kulturu i svoj grad.

3. Slavica Milošević, predsednica Crvenog krsta u Jagodini, profesor srpskog jezika u penziji. Čitav svoj radni vek posvetila je radu sa mladima kroz obrazovni i humanitarni rad i svojim ličnim primerom doprinela je da se članstvo mladih, kod kojih je razvijala osećaj humanosti, u ovoj organizaciji povećava. Dobitnik je Srebrnog i Zlatnog znaka Saveza izviđača Srbije i Srbrnog i Zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije.

4. Gimnazija „Svetozar Marković“, za 150 godina rada i postojanja škole. Od „Jagodinske realčice“ u kojoj je kao učitelj radio Đura Jakšić do današnjih vremena kada broji oko 700 učenika u 28 odeljenja, jagodinska gimnazija kao jedna od najstarijih u Srbiji ostavila je neizbrisiv trag. Sa pet obrazovnih profila, od kojih su dva specijalistička, gimnazija „Svetozar Marković“ ubraja se u jednu od retkih obrazovnih ustanova u Srbiji sa takvom strukturom odeljenja.

5. Opštinska organizaciji invalida rada, za 62 godine postojanja i humanitarnog rada na rešavanju socijalnih potreba svojih članova. Poslednjih godina organizacija je pokrenula veliki broj aktivnosti među kojima je i dobrovoljno davalaštvo krvi gde je u 43 akcije prikupljeno 1270 jedinica krvi za potrebe zdravstvenih ustanova u Jagodini, Ćupriji, Kragujevcu, Kraljevu i Beogradu. Veliku angažovanost ima i Aktiv žena invalida rada koji izrađuje rukotvorine i učestvuje na domaćim i međunarodnim izložbama ručnih radova.

6. Branislav Stojanović, mlađi kriminalistički inspektor za potrage i operativni rad u oblasti izvršenja zavodskih sankcija u PU Jagodina. Svojim blagovremenim, ažurnim i efikasnim angažovanjem doprineo je rasvetljavanju više krivičnih dela u oblasti remećenja javnog reda i mira, kao i prilikom rasvetljavanja krivičnih dela navođenja na overavanje neistinitog sadržaja, kada je podneto više krivičnih prijava zbog lažiranja ujeda pasa protiv lica koja su na ovaj način budžetu grada Jagodine pričinili ogromnu štetu.

7. Vesna Spasić, kriminalistički inspektor za suzbijanje imovinskih delikata u PU Jagodina. Svojim blagovremenim, ažurnim i efikasnim angažovanjem doprinela je rasvetljavanju više krivičnih dela u oblasti remećenja javnog reda i mira, kao i prilikom rasvetljavanja krivičnih dela navođenja na overavanje neistinitog sadržaja, kada je podneto više krivičnih prijava zbog lažiranja ujeda pasa protiv lica koja su na ovaj način budžetu grada Jagodine pričinili ogromnu štetu.

8. Nataša Milisavljević, državni prvak Srbije u streljaštvu u kategoriji paraolimpijaca, koja prema kategorizaciji Pravilnika o nacionalnoj kategorizaciji sportista u 2019. godini Paraolimpijskog komiteta Srbije ispunjava uslove za dodeljivanje sportskog statusa vrhunski sportista. Na državnom prvenstvu u parastreljaštvu ove godine odbranila je titulu državne prvakinje i osvojila bronzanu medalju u disciplini vazdušna puška.

Nagrade će biti dodeljene 17.oktobra na Dan oslobođenja Jagodine na svečanoj sednici u 12 sati. Pre toga predsednik SG Jagodina Dragan Marković Palma primiti ambasadora Ruske Federeacije u Srbiji Nj.E.Aleksandra Bocan – Harčenka.

10:30 – Polaganje venaca na groblje palih boraca Narodnooslobodilčkog rata (Staro groblje). Vence će polagati ambasador Rusije A.B.Harčenko i predsednik SG Jagodine Dragan Marković Palma

10:40 – Opelo i poslaganje venaca na spomen-groblje boraca Crvene armije palih za oslobođenje Srbije (Rusko groblje).
Vence će polagati ambasador Rusije A.B.Harčenko i predsednik SG Jagodine Dragan Marković Palma.
(Opelo će držati sveštenici crkve Svetih Arhangela Mihaila i Gavrila iz Jagodine. )

11:10 – Polaganje venaca na spomenik palim borcma u Velikom ratu za oslobođenje Srbije 1912-1918. god.(Skver).
Vence će polagati ambasador Rusije A.B.Harčenko i predsednik SG Jagodine Dragan Marković Palma.

12:00 – Svečana sednica Skupštine grada Jagodine

 

Prethodni tekstKonkurs za dodelu sredstava poljoprivrednim gazdinstvima
Sledeći tekstU Paraćinu počela vakcinacija protiv gripa

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime